2.500 lei/lună spor de praf ia un șef de la Avocatul Poporului. Salariu: 15.000 lei, plus 2 vouchere

DE Petre Bădică | Actualizat: 02.11.2023 - 21:45
2.500 lei/lună spor de praf ia un șef de la Avocatul Poporului - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Un șef de la Avocatul Poporului ia 2.500 lei doar sporul de praf, iar salariul ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă 2 vouchere. Asta, în condițiile în care guvernul a decretat austeritate în sectorul bugetar.

SHARE

Un șef de la Avocatul Poporului ia 2.500 lei doar sporul de praf, iar salariul ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă 2 vouchere. Asta, în condițiile în care guvernul a decretat austeritate în sectorul bugetar.

Ministrul muncii a avut, azi, un dialog pentru realizarea legii salarizării din sistemul public. Am aflat că Simona Bucura-Oprescu s-a întâlnit astăzi cu reprezentații Avocatului Poporului, Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Consiliului Legislativ, AGERPRES, Consiliului Național al Audiovizualului, Autorității Electorale Permanente, Consiliului Economic și Social, Institutului Național de Statistică, Agenției Naționale pentru Sport, Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Rezervelor Statului și Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

S-a vorbit despre modul în care „pot fi create criterii de încurajare a performanței reale la fiecare instituție în parte”, spune ministrul Muncii.

Citește și: Cum a făcut Ciolacu ca 99% din bugetari să păstreze sporurile de sute de lei pentru praf și „antenă”

2.500 lei/lună spor de praf ia un șef de la Avocatul Poporului. Salariu: 15.000 lei

Newswek România prezintă modul în care se face dreptate socială și se apreciază perfomanța în muncă (cu ghilimele de rigoare) la una dintre instituțiile care s-au aflat în dialog cu ministrul muncii.

La Avocatul Poporului, directorul cel mare, care își desfășoară activitatea în cele mai bune condiții, care are mașină la scară, biroul cel mai mare și secretară, primește 2.500 de lei spor de condiții vătămătoare de muncă, după cum vedeți în documentul de mai jos.

El mai ia un salariu de 15.000 de lei și două vouchere: de vacanță și de mâncare.

 

Șefii de birou și de serviciu, care nu muncesc nici în mină, nici la furnal, iau spor de condiții grele de muncă de 1.500 de lei. Ei ridică 12.000 de lei.

O șpagă din bani publici

Sporul pentru condiții vătămătoare de muncă se acordă pentru bolile închipuite ale angajaților la stat, cum ar fi: praf, lumină slabă în birou, radiații de la computer, imprimantă sau antene. Reprezintă 15% din salariu și îl primesc toți angajații de la stat.

Citește și: EXCLUSIV Angajații Primăriei București, sporuri de 2 milioane euro. Loviți de unde electromagnetice

Premierul Ciolacu a decis să limiteze aceste sporuri la 1.500 lei pe lună. După cum vedeți din documentul prezentat mai sus, doar un om rămâne cu sporul de praf și radiații redus.

Citește și: EXCLUSIV Nouă milioane de lei sporuri date angajaților din Ministerul Muncii pentru boli închipuite

Directorul va avea un spor de 1.500 lei pe lună.

Sporurile pentru condiții vătămătoare se acordă în continuare, din această toamnă, dar numai până la pragul de 1.500 lei pe lună.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te