Ateneul Român a fost ridicat în Grădina Episcopiei, teren ce aparținea familiei Văcăreștilor. Mulți contemporani au criticat amplasamentul, pentru că locul ales era socotit ca fiind prea departe de centrul orașului și era foarte greu de ajuns, mai ales iarna.
În 1886 a început construcția, o parte din fonduri fiind adunate prin subscripție publică cu celebra lozincă „Dați un leu pentru Ateneu“.
La recomandarea arhitectului francez Charles Garnier, autorul Operei Garnier din Paris, planurile clădirii au fost concepute de arhitectul francez Albert Galleron, în așa fel încât să se poată folosi fundația deja turnată a manejului început de Societatea Equestra Română. Clădirea a fost inaugurată la 14 februarie 1888.
În 1935, la inițiativa lui George Enescu, au fost strânse fonduri pentru construcția orgii de concert, amplasată în fundalul scenei. Orga a fost construită de firma E.F. Walcker & Co. Ludwigsburg Württemberg și a fost inaugurată la 22 aprilie 1939 printr-un concert susținut de Franz Schütz, director al Hochschule für Musik din Viena.
Ateneul a fost consolidat, restaurat și modernizat în perioada 1994-2004 de arhitectele Ana Braniște, Raluca Nicoară și Gabriela Mindu, împreună cu inginerii Dragoș Badea și Silvia Caraman. A fost redeschis în 2005, cu ocazia ediției a XVII-a a Festivalului Internațional George Enescu.
Primul zbor comercial al supersonicului Concorde
21 ianuarie 1976. Concorde a fost un avion supersonic de pasageri, rezultatul unui tratat încheiat între guvernele francez și britanic. Concorde a activat timp de 27 de ani.
A operat zboruri transatlantice din Heathrow, Londra (British Airways) și Charles de Gaulle, Paris (Air France) către JFK, New York și Dulles, Washington. Ultimul zbor a avut loc la 24 noiembrie 2003.
Înființarea Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Dr. Ana Aslan“
22 ianuarie 1952. Primul din lume, Institutul de Gerontologie și Geriatrie a fost fondat în anul 1952 și a devenit Institut Național în 1974, iar în anul 1992 i s-a atribuit numele de „Ana Aslan“.
Ana Aslan (1897- 1988) a fost medic român specialist în gerontologie, academician din 1974, director al Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie (1958 - 1988).
A fost inventată seringa
13 februarie 1853. Charles Gabriel Pravaz (1791 - 1853) a fost un medic ortoped și chirurg francez care a inventat seringa modernă.
Cu toate că ideea seringii datează de la Galen, forma ei modernă apare în secolul XV în Italia, dar a fost nevoie de secole pentru ca ea să adopte forma actuală.
Câteva contribuții în acest domeniu au adus și Christopher Wren și Robert Boyle.
Răscoala din 1907
8 februarie 1907. În primăvara anului 1907, pe moşiile ţinute în arendă de fraţii Fischer, la Flămânzi, judeţul Botoşani, izbucnea ultima mare răscoală ţărănească din Europa.
În doar câteva luni, focul răscoalei s-a întins în toată ţara, fiind înregistrate izbucniri violente la adresa moşierilor, distrugeri şi atacuri. În cele din urmă, Guvernul de la acea vreme a trimis armata pentru potolirea răscoalei.