Rusia „recrutează” studenți români pentru a-i „instrui” la Moscova și Petersburg. Totul este gratuit

DE Petre Bădică | Actualizat: 23.10.2023 - 18:06
Putin face o ofertă tinerilor români - Foto: Profimedia Images

Rusia caută studenți români pentru a-i instrui la Moscova și Sankt Petersburg. Totul este gratuit, potrivit unui anunț al oficialilor din Rusia pe canalul de propagandă al Ambasadei Ruse la București. MAE românesc nu are nicio reacție.

SHARE

Rusia „recrutează” studenți români pentru a-i instrui la Moscova și Petersburg. Totul este gratuit, potrivit unui anunț postat pe pagina de FB a ambasadei Rusiei la București.

Newsweek România a atras atenția, în repetate rânduri, asupra propagandei virulente făcute de ambasa Rusiei în România și a arătat lipsa de reacție a Ministerului Român de Externe. 

Rusia „recrutează” studenți români pentru a-i „instrui” la Moscova și Petersburg

Spre exemplu, pe 13 septembrie, am scris că Ambasada Rusiei propagă știri false în legătură cu situația apărută după ce tot mai multe drone cad pe teritoriul României. Guvernul nu a avut nicio reacție, ambasadorul Kuzmin nefiind deranjat de autorități.

Citește și: Ambasada rusă râde de România: Inventați povești cu drone! Guvernul, fără reacție la propaganda rusă

Pe pagina de FB a Ambasadei Rusiei la București a fost postat, ieri, un anunț în limba română în care studenții români sunt anunțați că „a început perioada de înscriere pentru studii gratuite a cetățenilor străini în Rusia în anul universitar 2024/2025”.

Termenul limită pentru depunerea documentelor este 15 decembrie 2023. Oferta este generoasă, fiind vorba de studii de licență dar și de doctorat, iar studiile sunt gratuite.

„Pentru a beneficia de studii gratuite în Rusia la programe de licență, master, doctorat sau studii de scurtă durată (școli de vară), este necesar să vă înregistrați pe platforma https://education-in-russia.com.

Este greu de înțeles dacă acest demers urmărește doar să enerveze Bucureștiul, este un afront adus României sau chiar există tineri români care acceptă să meargă la studii în Rusia pe banii rușilor. 

În orice caz, este grav că Ministerul de Externe Român nu are nicio reacție.

Invitație cu repetiție

Iar Rusia nu are nicio temere. În această dimineață, a revenit tot pe pagina de FB a Ambasadei ruse la București, cu noi detalii despre modul în care pot ajunge studenții români gratuit în Rusia.

„Dragi prieteni, dacă doriți să studiați la unele dintre cele mai puternice Universități din lume, atunci aceasta este șansa voastră!

În fiecare an, Guvernul Rusiei alocă burse de studiu pentru studenții străini, care doresc sa obțină un nivel de calificare înalt....”, se spune în anunțul însoțit de o broșură în format electronic.

Studenții români pot suna la un număr din București pentru mai multe informații.

Citește și: La Moscova a început mobilizarea mascată. Autoritățile recrutează forțat „voluntari” ruși și străini

Cei care vor da curs invitației venite de la Moscova trebuie să știe că au existat străini recrutați în armata lui Putin. Așa-numita mobilizare parțială continuă în Federația Rusă, care se pregătește pentru un nou val de recrutare forțată, relata Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). De această dată se va pune accent pe imigranți veniți în Rusia și pe cei care sunt dependenți de droguri.

Citește și: Recrutarea „străinilor” și a infractorilor: Rusia se pregătește pentru următorul val de mobilizare

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te