EXCLUSIV Șefa de la Autostrăzi și Drumuri ascunde că are vilă de la ANL. În trecut, a coordonat ANL

DE Petru Zoltan | Actualizat: 18.06.2020 - 14:55
Mariana Ioniță, șefa CNAIR/FOTO: wall-street.ro

Mariana Ioniță, director general al CNAIR, locuiește într-o vilă situată într-un cartier select construit de ANL în spatele complexului Romexpo. Vila nu este menționată în declarația de avere, deși Ioniță a recunoscut că acea casă a fost cumpărată de ea.

SHARE

Întâmplător sau nu, în perioada în care s-a construit cartierul de vile, Mariana Ioniță era director general în Ministerul Transporturilor și coordona instituțional activitatea Agenției Naționale pentru Locuințe.

Numită fără experiență la Drumuri

Pe 25 februarie 2020, Mariana Ioniță a fost numită la șefia Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru o perioadă de patru luni (mandat care nu a expirat încă), deși nu avea experiență în domeniu.

Conform CV-ului său, Mariana Ioniță a fost director general în Ministerul Transporturilor, unde a coordonat instituțional activitatea Agenției Naționale pentru Locuințe. Se întâmpla în perioda 2004-2007, exact în perioada în care ANL a construit în secret un cartier rezidențial format din 124 de vile în spatele complexului Romexpo.

Într-una din aceste vile locuiește și Mariana Ioniță, chiar dacă vila nu este menționată în declarația sa de avere.

Ioniță se încurcă în proprietari

Întrebată de ce nu a menționat vila în declarația de avere, Mariana Ioniță a declarat pentru Newsweek România că a cumpărat casa de la un privat, nu direct de la ANL. „Eu mi-am cumpărat o casă dar nu din ANL. Eu am cumpărat o locuință de la cineva care a cumpărat de la ANL”, a declarat inițial Mariana Ioniță.

Ulterior, șefa companiei de stat s-a enervat și a spus că nu a fost niciodată șefă la ANL, deși din documentele publice rezultă că ea coordona direct activitatea instituțională a Agenției din partea Ministerului Transporturilor.

Dacă dumneavoastră considerați că asta e problema mare a României, vă răspund: locuința nu apare în declarația de avere pentru că nu este cumpărată pe numele meu. Nu am cumpărat eu. Familia mea a cumpărat o locuință.

Și domnul Buzașu ( Septimiu Buzașu, șeful Consiliului de Administrație al CNAIR - n.r.) are o locuință cumpărată prin ANL. Noi nu am cumpărat locuința de la ANL. Familia mea a cumpărat locuința de la un privat, pentru că nu a mai avut încredere în prorgamul ANL. Credeam că mă întrebați despre lucrurile pe care le-am găsit la CNAIR”, a spus iritată Mariana Ioniță.

Citește și: EXCLUSIV CNAIR i-a vândut unui șef un apartament pe Calea Victoriei cu 7.238 de euro

Averea șefei de la Drumuri

Declarația de avere a Marianei Ioniță arată că deține oficial un apartament de două camere din 1999 și un autoturism Skoda. În conturi deține aproximativ 94.000 lei și 22.300 euro. Valuta o ține la o sucursală ING din Belgia.

La capitolul "venituri", a declarat indemnizații de 1.524 lei de la Consiliul de Supraveghere de la Danube Bridge Calafat Vidin, 180 lei de la Consiliul de Administrație al Spitalului CFR nr. 2 și 14.624 lei de la Tarom. Până la 31 august 2019, pentru funcția de atașat pentru transporturi, a încasat 32.266 euro și 14.808 lei de la Ministerul Afacerilor Externe, plus 25.440 lei de la Ministerul Transporturilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te