Cum a devenit colegiul Lazăr „moșia” lui George Simion și AUR ? Directoarea dă vina pe elevi

DE Petre Bădică | Actualizat: 09.01.2024 - 13:33
Cum a deveni Colegiul Lazăr „moșia” lui George Simion și AUR. Directoarea, 250.000 lei din meditații - Foto: Colaj

Unul dintre cele mai bune colegii din țară, Gheorghe Lazăr, a ajuns „moșia” lui George Simion și a partidului AUR. Directoarea, Ionela Neagoe, le-a permis lui George Simion și lui Sergiu Mihalcea, lideri AUR, să le vorbească elevilor.

SHARE

Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” este al doilea cel mai bun liceu din România. El a devenit o „moșie” AUR, după ce directoarea, Neagoe Ionela, l-a invitat pe George Simion, în septembrie 2022, să le vorbească elevilor la deschiderea anului școlar.

Foto: Directoarea colegiului, în spatele lui Simion (dreapta în imagine)

Citește și: George Simion a fost huiduit de elevii Liceului Lazăr. Trebuia să deschidă noul an școlar

Directoarea, dovezi de lașitate

Luna trecută, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” a vorbit, într-un amfiteatru, și Sergiu Mihalcea, un alt lider AUR.

Acesta, prieten al Rusiei, a debitat teorii ale conspirației, a făcut politică, a atacat maghiarii din România în fața unor minori.

Într-o discuție cu Newsweek România, pe care o relatăm pe larg mai jos, directoarea Neagoe Ionela a spus că Mihalcea s-a comportat parșiv, că s-a folosit de numele colegiului și că nu îl cunoaște.

Deși a pretins că nu îl cunoaște pe Mihalcea în persoană, la doar câteva minute după discuția pe care am avut-o cu directoarea Neagoe, Sergiu Mihalcea a șters de pe contul său de FB discursul ultra-naționalist avut în fața elevilor de la Colegiului Lazăr. Probabil, a fost sunat de directoare.

Mai jos aveți o imagine din timpul discursului lui Mihalcea de la Liceul Lazăr.

Directoarea Colegiului Lazăr a dat dovadă de lașitate susținând că elevii i-au cerut ca Mihalcea să le vorbească.

Cum a devenit Colegiul Lazăr „moșia” lui George Simion și AUR. Directoarea dă vina pe elevi

La mijlocul lunii decembrie, am avut dovada că invitarea lui Simion în 2022, la deschiderea anului școlar de la Colegiul Lazăr nu a fost un accident sau o întâmplare.

La același Colegiu „Gheorghe Lazăr” a fost invitat, în 13 decembrie 2023, să lanseze teorii ale conspirației, Sergiu Mihalcea, șeful fantasmagoricei Comisii pentru Apărarea Identității Naționale a AUR.

Citește și: George Simion, întrebat de darul de nuntă de 400.000€: „Faceți pe prostul! Am luat brânză și țuică”

Mihalcea, care se prezintă drept jurnalist, fără să știm unde scrie, este un apropiat al Rusiei, fiind în mai multe rânduri invitat să țină discursuri la Ambasada Rusiei. Unul dintre ele este mai jos:

El crede că în SUA s-a instaurat stalinismul și că Occidentul ne-a vândut. 

Mihalcea spune și că „Germania, Marea Britanie, Franța, s-au putut bucura de libertate și democrație și pentru că România, această poartă către securitatea Europei, le-a asigurat lor libertatea și traiul bun, iar ca mulțumire, noi românii am primit din partea lor mai întâi Cortina de Fier și libertatea de a fi bolșevizați”. Evident, niște minciuni.

Mihalcea a postat discursul său de la colegiul Lazăr pe FB, cu următoarea introducere: 

„Astăzi, în Amfiteatrul Colegiului Gheorghe Lazăr, despre realul debut al lui Eminescu, la Budapesta, apărător al Transilvaniei. Fapte scoase voit din educația fiecărui român! Dacă se acceptă mereu falsul și convenția hotărâtă de alții, atunci și ființa umană va fi construită după chipul minciunii! Educația este LUMINĂ, nu întunecime!”, a scris Mihalcea pe FB.

În cursul zilei de ieri, Mihalcea a șters discursul video la puțin timp după ce am vorbit cu directoarea colegiului.

Teorii numai bune de sucit capul tinerilor:

„Din operele lui Eminescu sunt scoase aceste 3 articole scrise de Eminescu cu un curaj nebun la Pesta.

De atunci, Eminescu a fost urmărit în fiecare perioadă a vieții lui. Și acum ni se spune că e util, dezirabil, să avem o Transilvanie autonomă. Dar, invers, în 1870 când Transilvania nu era parte din România, un tânăr - Eminescu - a avut curaj să înfrunte moartea.

Dictatura, azi, nu mai este ca în comunism... Ca să simți noua dictatură, noua democrație viciată, gândiți-vă cât de mult vi se rupe de lucrurile importante ale valorilor românești”, a spus Mihalcea în fața elevilor.

Discursul pe larg este în linkul de mai jos:

Citește și: George Simion aduce la șefia AUR un prieten al Rusiei care propagă teorii ale conspirației în școli

Explicațiile directoarei Colegiului pentru Newsweek România

Ionela Neagoe a declarat, pentru Newsweek România, că elevii au fost cei care au cerut ca Mihalcea să le vorbească, deoarece îl cunoșteau din urmă cu 2 ani, când acesta li s-a adresat la evenimentul de carte. Neagoe spune că acesta a fost un argument suficient pentru a-l lăsa să țină un discurs despre Eminescu, elevilor.

Ea a pretins că nu îl știe pe Mihalcea. Dar, la numai un minut după ce i-am trimis un link cu discursul lui Mihalcea de la Colegiul Lazăr, acest video a dispărut de pe pagina de FB a liderului AUR. 

Directoarea spune că nu știa de afinitățile lui Mihalcea pentru AUR și nici nu a verificat trecutul acestuia sau ideile pe care acesta le propagă. Era suficientă o minimă verificare pe FB, dat fiind că Mihalcea are sute de video-uri ultra naționaliste.

Directoarea Neagoe a admis că, după conferință, doi profesori de română de la Colegiul Lazăr i-au comunicat că Mihalcea a denaturat, în discursul său, adevărul, „dar că nu mai aveam ce face”. 

Ea spune că Mihalcea s-a comportat parșiv, deoarece acesta i-a promis că nu  va folosi numele colegiului. Mihalcea a promovat conferința și a specificat că ea s-a desfășurat la Colegiul Lazăr.

Clipul a stat 3 săptămâni pe pagina de FB a lui Mihalcea. Ieri, l-a dat șters la numai câteva minute după ce l-am semnalat directoarei.

Cum a devenit Colegiul Lazăr „moșia” lui George Simion și AUR

Revenind la asaltul AUR asupra Colegiului, el a început prin intermediul lui George Simion. În septembrie 2022, George Simion, a fost prezent la Colegiul Gheorghe Lazăr din București. Din înregistrarea video, se vede că George Simion este flancat de directoarea Neagoe, astfel că nu se poate spune că aceasta nu știa că Simion le va vorbi elevilor.

Directoarea l-a introdus pe Simion astfel: „Am plăcerea să vă invit un „lăzărit” care a terminat științele sociale și care astăzi ne-a făcut surpriza să vină la deschiderea noastră, care este deputat, este vorba de domnul George Simion”.

Articolul pe larg mai jos:

Citește și: Cine e Directoarea Colegiului Lazăr care l-a invitat să vorbească pe Simion

O directoare care trăiește bine din meditații

Trebuie spus că profesoara Neagoe a câștigat, anul trecut, cu 50.000 de lei mai mult din meditații decât a câștigat ca director. Mai jos, declarația de avere din anul 2023.

Directorul Colegiului Național Gheorghe Lazăr a câștigat, din meditații, suma de 250.000 lei în ultimii 4 ani.

2023 - 138.755 lei 

2022 - 80.000 lei

2021 - 40.000 lei

2020 - 30.000 lei.

Salariul mediu anual a fost de puțin peste 80.000 de lei.

Concluzie: Un colegiu din Top 3 al României este „infestat” cu AUR. Directoarea este complice și îi promovează pe liderii AUR - George Simion și Sergiu Mihalcea - de care se dezice când sună presa.

Între ei există, însă, o strânsă legătură: directoarea Neagoe îl prezintă admirativ pe George Simion, iar lui Sergiu Mihalcea (pe care, chipurile, nu îl știe) îi cere să șteargă clipul care compromite liceul, dar doar după ce presa a intrat pe fir.

Victime, copiii, lăsați fără apărare în fața minciunilor și ipocriziei politicienilor AUR.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te