Cine e angajatul lui Negoiță care îi sponsorizează campania și dă împrumut 1.000.000 lei din salariu

DE Petre Bădică | Actualizat: 27.02.2024 - 15:41
Cine e angajatul lui Negoiță care îi sponsorizează campania și dă împrumut 1.000.000 lei din salariu - Foto: INQUAM PHOTOS / Sabin Carstoveanu

Ciobîcă Marius-Daniel, un angajat al lui Robert Negoiță, i-a sponsorizat acestuia campania electorală printr-un împrumut luat de la mama primarului. Deși e bugetar, Ciobîcă decide să împrumute cu 1.000.000 lei o persoană fizică.

SHARE

Actualul City Manager al primăriei sectorului 3, Ciobîcă Marius-Daniel este unul din oamenii de încredere ai lui Robert Negoiță.

Ciobîcă a avut parte de 4 sinecuri plătite „gras” în 2020. Tot în 2020, a făcut  o mișcare ciudată și a decis să se împrumute de la mama lui Robert Negoiță pentru a-i sponsoriza campania fiului. 

Citeșteși: Robert Negoiţă face lucrări publice fără niciun fel de acte legale

Ciobîcă avea acești bani, el câștigând bine din cele 4 sinecuri date de fiul său, Robert Negoiță.

Cine e angajatul lui Negoiță care îi sponsorizează campania și dă împrumut 1.000.000 lei din salariu

Nu e singura ciudățenie.

Deși nu declară niciun ban în cont, Ciobîcă Marius-Daniel a dat, în 2022, un împrumut de 1.000.000 de lei unei persoane fizice al cărui nume nu îl menționează.

Citește și: Sectorul 3, confiscat din nou de Negoiță: liceu la 31 de ani, patru case și zeci de scandaluri

Povestea de mai jos arată încrengăturile ciudate și netransparente din una din cele mai bogate administrații ale României. Este vorba de primăria sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, căruia ANAF îi cere sute de milioane de lei. Detalii despre datoriile lui Negoiță în LINK-ul de mai jos:

Citește și:  Cu venituri de 4.200 euro/ lună, Robert Negoiță are de achitat datorii de 62 de milioane euro

4 sinecuri și o promovare

În centrul poveștii este Ciobîcă Marius Daniel, Administrator Public al sectorului 3. Un fel de număr doi în sector, după primarul Robert Negoiță. Robert Negoiță îl prețuiește foarte mult. Înainte să îl pună administrator al sectorului 3, Ciobîcă avea 4 sinecuri.

În 2020, Ciobîcă a încasat următorii bani, toți de la primărie:

73.000 de lei de la Direcția de salubritate,

144.000 de lei indemnizație ca președinte SC ADPB

21.000 de lei membru CA la Salubritate și Deszăpezire sector 3,

21.000 de lei ca City Manager / Administrator primăria Sector 3.

Total: 259.000 lei câștigați în anul 2020, adică, 22.000 lei pe lună

Ciobîcă nu are nicio legătură cu domeniile de mai sus. El a terminat una din cele mai slabe universități din România Spiru Haret, potrivit CV-ului pe care îl găsiți AICI.

El a terminat facultatea de matematică-informatică. A lucrat în IT timp de 7 ani, până când a devenit consilier local în 2013. Și-a găsit un loc de muncă la Administrarea Domeniului Public și apoi de Salubritate, domenii pentru care nu avea nicio pregătire.

Revenind la bani. Din aceeași declarație de avere aflăm că Ciobîcă a sponsorizat campania electroală a lui Robert Negoiță din 2020.

Atunci, Negoiță a fost reales primar. Ciobîcă și soția sa - judecător - aveau 800.000 de lei în cont. Sponsorizarea pe care a făcut-o pentru Partidul Pro București (al lui Robert Negoiță) a fost de 149.000 de lei.

Deși avea de unde să dea acești bani, Ciobîcă face un împrumut de 223.000 de la Negoiță Lidia. Negoiță Lidia este mama lui Robert Negoiță.

Interesant este că, în declarația de avere, Ciobîcă scrie că a luat împrumutul de la Lidia Negoiță conform prevederii Legii privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

Un an mai târziu, îl găsim pe Ciobîcă promovat în funcția de City Manager de unde ia un salariu la care se adaugă bani din două consilii de administrație: Salubritate și Administrarea Domeniului Public.

Deși nu apare cu acțiuni la vreo firmă și nici că ar avea spații ori imobile care să îi aducă chirie, Ciobîcă menționează că a obținut 50.000 de euro și 300.000 din „alte active producătoare de venituri nete”. El mai avea în conturi suma de 380.000 de lei. În total, aproape 900.000 de lei.

A dat toată agoniseala cu împrumut

Caruselul financiar amețitor în care ne poartă omul de încredere al lui Negoță contină în anul 2022. Ciobîcă decide ca toți banii pe care îi avea anul trecut puși deoparte să îi împrumute unei persoane fizice al cărui nume nu îl menționează.

1.000.000 lei este împrumutul dat de Ciobîcă unei persoane fizice. Menționăm că Ciobîcă este, de 11 ani, bugetar. Iar înainte a fost un IT-ist care a intrat în administrația lui Robert Negoiță sărac, fără bani în cont.

Ciobîcă și Negoiță refuză dialogul

Ciobîcă a refuzat dialogul cu Newsweek. De asemenea, primarul Rober Negoiță. Pe Ciobîcă l-am întrebat:

In declaratia de avere din 2021, mentionati faptul ca ati imprumutat 223.000 lei de la mama actualului primar pentru a sponsoriza partidul condus de Robert Negoita. De ce ati facut asta din moment ce declarati ca aveati in conturi 800.000 de lei?

Cum ati reusit sa dati imprumut, in 2022, suma de 1.000.000 de lei din venituri de bugetar? Cu un an inainte declarati in conturi o suma mult mai mică?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te