Sectorul 3, confiscat din nou de Negoiță: liceu la 31 de ani, patru case și zeci de scandaluri

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.09.2020 - 12:20
Robert Negoiță a ajuns în presa internațională după ce a fost prins la plimbare cu iubita sa, când restul oamenilor trebuiau să stea în casă. Sursa: Captură video

Robert Negoiță, fugit din PSD pentru a nu mai fi asociat cu Gabriela Firea și aliat cu Victor Ponta, a reușit să câștige un al treilea mandat la Primăria Sectorului 3, conform primelor rezultate parțiale anunțate de BEC.

SHARE

Negoiță a candidat la alegerile locale din 27 septembrie 2020 din partea Alianței 2020, formată din ProRomânia lui Victor Ponta și Partidul București 2020, lansat de acesta după plecarea din PSD, în vara acestui an.

Negoiță și-a lansat noua formațiune atacând-o pe ex-primărița PSD și nașa sa, Gabriela Firea: „Actualele partide politice sunt încremenite în trecut. Consider că astăzi ne asfixiem în trafic din cauza Guvernului și a Primăriei Generale. Nu s-a făcut nimic pe partea de infrastructură. Sunt sate care au centură ocolitoare, iar Bucureștiul nu, din cauza ticăloșeniei celor care au guvernat România. Noi încercăm să promovăm un altfel de a face administrație mai ales și mai puțină politică”, susținea Negoiță.

Acesta a devenit primar pentru prima dată în 2012, la opt ani după ce a intrat în PSD. În 2008, devine deputat PSD. Este absolventul Facultății de Drept a universității private Bioterra și al Facultății de Turism, în cadrul Universității Româno-Americană. A terminat liceul la 31 de ani, iar la 40 de ani era deja doctor în științe juridice la Academia de Poliție Al.I.Cuza. Această lucrare ar fi plagiată complet, conform pressone.ro.

S-a lansat în afaceri în anii '90, cu o firmă specializată în pardoseli. În 2011, este implicat într-un scandal sexual, fiind acuzat că a făcut sex cu minore.

Dintre scandalurile recente, amintim:

-angajarea copilului său, Louis Rafael Negoiță, la compania Sectorului 3 care se ocupă cu Administrarea Domeniului Public

- excursia în China cu iubita sa, pe bani publici și cazarea la un hotel de cinci stele

- a scăpat de două dosare penale, unul pentru evaziune fiscală de peste 77 milioane de lei și unul de abuz în serviciu

- a scăpat de acuzația că și-a plagiat doctoratul, pentru că s-a prescris fapta

- plimbarea în parc cu iubita, cu biciclete, în timpul stării de urgență, când oamenii trebuiau să stea în case

Negoiță, peste 7.000 de euro în bancă, 24 de terenuri și patru case

Robert Negoiță are 11 terenuri intravilane și 13 terenuri arabile, o parte cu siguranță în București, toate obținute prin cumpărare. În cazul celor mai multe, a șters localitatea unde sunt. Are patru case și un spațiu de producție. Un teren de 50.000 de metri pătrați l-a înstrăinat către Duran Rabianur, prin executare siită. Valoarea terenului se ridică la peste 567.000 de lei, conform declarației de avere depusă în această vară, când și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. 

Negoiță are un cont în euro în bancă, unde declară peste 7.400 de euro și este asociat la SC Magic Water Park SRL și la SC Domus Stil Real Estate Solutions.

Declară datorii de un milion de euro, la un împrumut scadent în 2037, datorii la patru firme, în valoare de peste 11,4 milioane de lei, o datorie la Fisc de peste 250 milioane de lei și alte datorii la primărie (nu știm care), în valoare de peste 3,7 milioane de lei.

Edilul declară un venit de 164.280 lei/an, adică aproape 13.700 de lei/lună.

Din executări silite a mai obținut încă 758.293 de lei, iar de la Comitetul European al Regiunilor, încă 10.970 de euro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te