Zelenski cere lumii să recunoască oficial Rusia ca stat terorist

DE Daniel Toșa | 17.03.2022 - 08:21
Zelenski cere lumii să recunoască oficial Rusia ca stat terorist/FOTO: cnn.com

Președintele Zelenski cere lumii Occidentale să recunoască Rusia ca stat terorist. Totodată el cere lumii libere să impună noi sancțiuni financiare care să șubrezească economia și mașinăria de război a Rusiei, relatează Ukrinform.

SHARE

"Războiul nu se termină. Crimele de război ale Rusiei nu se opresc. Economia rusă este încă capabilă să își mențină mașina militară. De aceea, sunt necesare noi pachete de sancțiuni împotriva Rusiei. Lumea trebuie să recunoască în sfârșit în mod oficial că Rusia a devenit un stat terorist", a declarat președintele Volodimir Zelenski în discursul său.

Președintele a întrebat "ce mai trebuie să facă criminalii rusi, câți oameni mai trebuie să ucidă pentru ca liderii occidentali, liderii NATO să răspundă pozitiv la cererea Ucrainei de instituire a unei zone de interdicție aeriană sau pentru a oferi țării noastre avioanele de care avem atât de mare nevoie?".

"Am vorbit despre acest lucru astăzi într-un discurs în Congresul Statelor Unite. Ucraina a primit un sprijin puternic din partea prietenilor noștri americani. Și îi sunt recunoscător președintelui Biden pentru asta. Sunt recunoscător pentru conducerea care a unit lumea democratică", a informat Zelenski.

Citește și: DOCUMENT Gigantul TMK, controlat de ruși, cere Guvernului României să fie scos de sub sancțiuni

El a precizat că Ucraina trebuie să primească mai mult sprijin: sisteme de apărare aeriană, avioane, suficiente arme letale și muniție pentru a-i opri pe ocupanții ruși.

"În acest discurs în Congres m-am adresat atât Statelor Unite, cât și tuturor statelor relevante în ceea ce privește crearea unei noi uniuni U-24. O nouă alianță care va asigura că fiecare agresor va primi un răspuns coordonat din partea lumii. Rapid și eficient. Imediat. Nu în săptămâni, luni, ani, ci în primele 24 de ore de la atac", a declarat președintele.

Citește și: VIDEO Teatrul din Mariupol, distrus de bombe rusești. În clădire se adăposteau 1.200 de oameni

Zelenski a adăugat că "nu mai putem avea încredere în instituțiile existente".

"Nu ne putem aștepta ca birocrații din organizațiile internaționale să se schimbe atât de repede. Prin urmare, trebuie să căutăm noi garanții. Să creăm noi instrumente. Luați-i pe cei care au curaj și fac ceea ce cere justiția. Am dovedit deja că putem face lucruri istorice. Aceasta nu este doar rezistența noastră. Nu doar apărarea", a menționat șeful statului.

El a menționat, de asemenea, că Ucraina a reușit să se alăture rețelei energetice europene.

"Acum Ucraina poate folosi fluxurile de energie electrică din Uniunea Europeană. Ne îndreptăm spre acest lucru de zeci de ani. În sfârșit, s-a întâmplat! Le sunt recunoscător tuturor inginerilor energeticieni din țara noastră, tuturor celor care au muncit pentru acest rezultat", a declarat președintele.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te