Viitorul Rusiei, văzut de Kremlin. Copiii mărșăluiesc în uniforme militare ca în Coreea de Nord

DE Daniel Toșa | Actualizat: 06.01.2023 - 15:44
Viitorul Rusie, ținta propagandei Kremlinului. Mărșăluiesc în uniforme militare ca în Coreea de Nord - FOTO: Twitter

Rusia a trecut la o stare militarizată, țara pivotând într-o poziție de război mai degrabă decât de pace, dar implicarea celor mici i-a deranjat pe militanții anti-război și pe psihologii pentru copii.

SHARE

Într-un semn obsedant al tranziției, copii de doar patru ani au îmbrăcat uniformele gărzilor de frontieră ale serviciului de securitate FSB și și-au exersat marșul militar. S-au făcut chiar și o colectă pentru trupele care luptă pe frontul din Ucraina.

Mașinăria de propagandă a Kremlinului lucrează pentru a crea un "patriotism universal" în rândul populației rusești, imaginile cu copii care efectuează antrenamente militare, cu numele lor cusute pe micile lor uniforme, semnificând că au fost recrutați noii "cadeți".

Universitatea de Stat de Sud-Vest din orașul Kursk a fost vizitată de peste 100 de copii de la Grădinița numărul 11, care purtau uniforme de gardă, completate cu micile etichete cu numele de "cadeți".

La eveniment, numit "Este timpul miracolelor", a participat și echivalentul rusesc al lui Moș Crăciun, Bunicul Frost.

Uniformele purtate de copii reprezintă una dintre cele mai temute și mai infame părți ale armatei ruse, serviciul de contrainformații FSB.

Psihologii ruși sunt revoltați propaganda Kremlinului de normalizare a războiului

Elena Kuznetsova, un psiholog pentru copii, a fost șocată de această acțiune, spunând că aceasta glorifică moartea.

"Această îmbrăcare în ținută militară nu ar trebui să se facă. Acest lucru este o romanțare și o decorare a celui mai rău lucru din viața noastră - războiul.Mesajul pe care îl primesc copiii ca urmare a unor astfel de acțiuni ale adulților este că un război este grozav.....Orice război se termină cu vieți care nu au fost trăite, de ambele părți. Cu gropi comune și individuale."

În încercarea de a atinge ororile și realitatea cât de în contradicție sunt războiul real și copiii în uniformă, ea a adăugat: "În unele cazuri, nu există nimeni care să viziteze măcar aceste morminte pentru a-i comemora pe cei căzuți. Pentru că războaiele nu aleg câte persoane dintr-o familie să ia ca taxă pentru incapacitatea oamenilor de a trăi în pace, potrivit DailyStar.

"Războaiele pur și simplu nu se aleg....acest lucru trebuie să-l transmitem copiilor noștri. Uniforma militară este o rochie pentru moarte. Să suferi o moarte prematură, să o întâlnești tu însuți, prematur." Lăsând urme de durere oriunde calcă astfel de cizme de uniformă.Copiii trebuie să cumpere haine despre viață, nu despre moarte.", a spus psihologul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te