VIDEO Rusia produce drone cu ajutorul Chinei. Anglia trimite Kievului mai multe Storm Shadow

DE Adina Mutăr | Actualizat: 22.05.2024 - 20:44
Rusia produce drone la foc automat cu ajutorul Chinei - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Rusia produce drone la foc automat cu ajutorul Chinei - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Rusia produce drone la foc automat cu ajutorul Chinei. Anglia trimite Kievului Storm Shadow. Secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, a acuzat miercuri China că furnizează Rusiei arme letale pentru a fi folosite în războiul împotriva Ucrainei, deși spune că e „neutră”

SHARE

Rusia produce drone la foc automat cu ajutorul Chinei. Anglia trimite  Kievului Storm Shadow. Secretarul britanic al Apărării a declarat, la o conferință de la Londra, că informațiile militare americane și britanice au dovezi că „ajutorul letal curge din China în Rusia” pentru a fi folosit împotriva Ucrainei.

Shapps a subliniat că „este o dezvoltare semnificativă” din partea Chinei care, „din primele zile ale acestui război, a dorit să se prezinte ca o influență moderatoare asupra președintelui rus Vladimir Putin”.  

Rusia produce drone la foc automat cu ajutorul Chinei. Anglia trimite  Kievului Storm Shadow 

Shapps a precizat că Marea Britanie are dovezi că Rusia și China colaborează la echipamente de luptă pentru a fi utilizate în Ucraina, potrivit European Pravda

„După cum am văzut din vizita de stat a lui Putin la Beijing și creșterea de 64% a comerțului dintre Rusia și China de la invazia pe scară largă, cele două țări se acoperă reciproc”, a spus ministrul britanic.

SUA au acuzat China că ajută Rusia în atingerea obiectivelor militare în Ucraina și au avertizat cu privire la sancțiuni pentru sprijinirea războiului rusesc.

Federația Rusă are de 10 ori mai multe drone decât Ucraina, a declarat comandamentelul UAV ucrainean Kara Nebesna.

Acest lucru se datorează livrărilor din China a componentelor și microelectronicelor necesare producerii de drone la scară mare.

Se așteaptă ca Beijingul să încerce să-și pună pe piață dronele CASC CH-9 care au fost prezentate la Expoziția Internațională de Apărare Irak (IQDEX) din 2024 de la Bagdad, la 21 aprilie 2024.

Marea Britanie alocă Ucrainei ajutor militar de urgență

Marea Britanie alocă de urgență 80 de rachete antiaeriene pentru a ajuta Ucraina, promițând că va aduce această cifră la 100 de unități până la sfârșitul lunii, a declarat ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps.

Pachtul conține peste 20 vehicule amfibii Viking, 30 de paleți cu piese de schimb și un număr nespecificat de vehicule aeriene fără pilot cu rază lungă de acțiune, potrivit Interfax.

Dronele cargo Malloy T150, care deja acționează în Ucraina, sunt devastatoare pentru pozițiile rușilor. Dronele pot transporta până la 68 kg de sarcină utilă iar raza maximă ajunge la 70 km.

Tot în ajutorul de urgență, Londra trimite peste un milion de cartușe de diferite calibre și echipamente de deminare.

Ministerul Apărării va trimite cel mai mare pachet de ajutor militar conceput pentru a ajuta Ucraina să respingă armata rusă „pe uscat, pe mare și în aer”.

Acesta include 60 de bărci, inclusiv ambarcațiuni de raid offshore, ambarcațiuni rigide de raid și bărci de scufundare, precum și tunuri maritime, peste 1.600 de rachete de atac și de apărare aeriană, precum și rachete suplimentare cu ghidare de precizie cu rază lungă de acțiune Storm Shadow. 

De asemenea, Londra a pregătit de livrare 400 de vehicule, inclusiv 160 „Husky”, 162 de vehicule blindate și 78 de vehicule de teren și 4 milioane de cartușe de muniție pentru arme de calibru mic.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te