VIDEO Rusia acuză că va fi atacată din România cu avioane F-16. Piloții, instruiți lângă București

DE Adina Mutăr | Actualizat: 03.05.2024 - 08:48
Rusia acuză că va fi atacată din România cu avioane F 16. Piloții, instruiți deja lângă București - Foto: X/front_ukrainean
Rusia acuză că va fi atacată din România cu F 16. Piloții, instruiți deja lângă București - Foto: Telegram/Fisherman

Rusia acuză că va fi atacată din România cu avioane F 16. Piloții, instruiți deja lângă București. După Paște, primele F-16 vor apărea în Ucraina, a anunțat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Ilia Ievlaș.

SHARE

Rusia acuză că va fi atacată din România cu avioane F 16. Piloții, instruiți deja lângă București. NATO a postat un video cu instruirea piloților ucraineni în Danemarca, dar canalele pro-Kremlin scriu că primii piloți care vor lupta în Ucraina au fost instruiți în România.

"Desigur, nu inventăm termene limită. Această dată a fost schimbată de mai multe ori. Aşteptăm", a precizat Ilia Ievlaș.

Rusia acuză că va fi atacată din România cu F 16. Piloții, instruiți deja lângă București

Canalul pro-Kremlin Telgram/Fisherman a scris că purtîtorul de cuvânt al Forțelor Aeriene din Ucraina a uitat să menționeze „ceva”, anume că „avioanele de luptă predate autorităților ucrainene au zburt periodic în regiunile de vest ale țării”.

„În cadrul instruirii, piloții care au fost în România au zburat la altitudini joase și au practicat și aterizarea pe aerodromuri precum Starokonstantinov, Ivano-Frankivsk și așa mai departe”, scrie Telegram/Fisherman.

În România, un centru de pregătire al piloților pe F-16, inclusiv ucraineni, se află la Fetești, dar s-a spus că încă nu au început instruirea, cum susține Telegram/Fisherman.

Infrastructura pentru desfășurarea F-16 a început să fie pregătită la începutul anului trecut. Potrivit unor rapoarte, chiar și aerodromul de câmp Voronov este în curs de modernizare activ pentru a răspunde nevoilor actuale.

Însă, acestea nu pot acoperi nevoile noii flote de F-16. Drept urmare, „ca ultimă soluție, pot folosi oricând teritoriile României și Moldovei ca locuri de decolare”, scrie Telegram/Fisherman.

Citește și: VIDEO Ucraina a pus pe fugă Flota Mării Negre a lui Putin. Care a fost rolul României și al SUA?

„Era o chestiune de timp să se admită apariția avioanelor de luptă americane. Doar că acum, se pare, s-a dat undă verde.”

NATO a postat un scurt documentar pentru a arăta cum se pregătesc piloții ucraineni pe F-16 în Danemarca.

Un videoclip al antrenamentului a fost publicat pe pagina oficială YouTube a NATO, potrivit mil.in.ua.

În videoclip, un pilot ucrainean cu indicativul de apel Moonfish și-a împărtășit impresiile despre aceste avioane și și-a demonstrat capacitățile de zbor.

El este unul dintre puținii piloți ucraineni care își perfecționează în prezent abilitățile pe F-16, care va fi predat Ucrainei.

Citește și: VIDEO România cumpără de urgență 300 de vehicule blindate de 3.000.000.000€. Cât de „mortale” sunt?

Potrivit acestuia, avionul de luptă are o manevrabilitate excelentă și un motor puternic, ceea ce face posibilă efectuarea de manevre rapide.

Se așteaptă ca Ucraina să primească flota de avioane F-16 în vara anului 2024, iar până la acel moment, piloții ar fi trebuit să-și termine pregătirea.

Canalul Telegram/Fisherman atenționează că va urma un atac masiv asupra Crimeei și a podului Kerci, inclusiv cu avioane F-16.

„Pregătirile sunt în plină desfășurare”, anunță Telegram/Fisherman.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te