VIDEO Folosită în premieră, racheta ghidată AASM din Franța i-a făcut praf pe rușii din Avdiivka

DE Adina Mutăr | Actualizat: 03.03.2024 - 19:15
Prima folosire a rachetei ghidate AASM din Franța i-a făcut praf pe rușii din Avdiivka - Foto: front_ukrainian (imagine cu caracter ilustrativ)

Prima folosire a rachetei ghidate AASM din Franța i-a făcut praf pe rușii din Avdiivka. După ce până și președintele rus, Vladimir Putin, s-a lăudat cu ocuparea orașului Avdiivka, ucrainenii i-au făcut praf cu o rachetă franceză.

SHARE

Prima folosire a rachetei ghidate AASM din Franța i-a făcut praf pe rușii din Avdiivka, a raportat Grupul Operațional și Strategic Tavria, făcând publice detalii despre cum au distrus cartierul general al ocupanților stabilit la Uzina de Cocs.

Forțele aeriene ucrainene au folosit bombe franceze AASM-250 pentru a bombarda pozițiile rușilor concentrați pe teritoriul uzinei.

Prima folosire a rachetei ghidate AASM din Franța i-a făcut praf pe rușii din Avdiivka

A fost prima utilizare de către aviația ucraineană a rachetei franceze ghidată AASM Hammer, pe pozițiile rusești din Avdiivka.

Un UAV de recunoaștere al unității LUFTWAFFE a fost folosit pentru a regla focul.

Unitatea, numită într-adevăr după Forțele Aeriene germane naziste, are misiuni de  recunoașteri aeriene, „căutând sistemele rusești de apărare aeriană”.

Drona a înregistrat și o bombă lovind trupele ruse. Deocamdată, nu se știe ce tip de aeronavă a lansat AASM-250.

Forțele Aeriene Ucrainene utilizează aceste bombe ghidate fără integrare în sistemele de aeronave, astfel încât atât AASM, cât și JDAM-ER pot fi lansate de pe orice aeronavă de luptă pe care le dețin în prezent.

Citește și: VIDEO Ucraina a curățat cerul. Cum a doborât avioane rusești de 830.000.000$ în doar 30 zile?

La începutul lunii ianuarie 2024, ministrul francez al Apărării, Sébastien Lecornu, a anunțat începerea livrărilor de rachete către Ucraina, fără a le numi.

După cum s-a raportat mai târziu, pe lângă rachetele de croazieră SCALP-EG, armele includeau bombe ghidate AASM.

Specialiștii Sagem au dezvoltat kitul AASM de înaltă precizie ca un kit modular cu un sistem de ghidare combinat și un motor de rachetă.

Citește și: VIDEO Momentul în care avioane Mirage ale Franței vânează două avioane de luptă ale Rusiei

Setul este instalat pe familia Mk.80 de bombe americane de uz general. În funcție de misiune, AASM poate fi echipat cu trei sisteme de ghidare: INS cu GPS, INS cu căutător de termoviziune, sau similar cu sistem de ghidare cu fascicul laser.

Raza de acțiune a unei astfel de muniții depinde de altitudinea de lansare și de viteza inițială, dar conform datelor oficiale, variază între 15 și 70 de kilometri.

Militarnyi a raportat anterior despre forțele armate ucrainene care au distrus postul de comandă al invadatorilor cu JDAM în regiunea Herson.

Aviația de luptă a efectuat atacul aerian, iar unitatea de recunoaștere aeriană a Brigăzii 38 Marină a monitorizat confirmarea distrugerii țintelor inamice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te