VIDEO Operațiune incredibilă a forțelor speciale ucrainene în Marea Neagră: "Am debarcat în Crimeea”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 17.11.2023 - 15:36
Operațiune incredibilă a forțelor speciale ucrainene în Marea Neagră: "Am debarcat în Crimeea” - Foto: X/ @Ukrainene

Serviciul de informații al Apărării din Ucraina (GUR) a făcut publice imagini ce surprind momentul în care mai multe unități de forțe pentru operațiuni speciale, sub comanda sa, se pregătesc și desfășoară operațiuni în Peninsula Crimeea, aflată sub ocupație rusă.

SHARE

Ofițerii de informații ai GUR au prezentat imagini recente cu pregătirea și desfășurarea misiunilor de desant din luna octombrie în teritoriul peninsulei Crimeea.

Operațiune incredibilă a forțelor speciale ucrainene în Marea Neagră: "Am debarcat în Crimeea”

Aceste operațiuni au fost efectuate de către luptătorii din batalioanele "Stuhna" și "Bratstvo" din cadrul unității speciale Timura a Serviciului de informații al Apărării din Ucraina.

"Am debarcat pe teritoriul peninsulei Crimeea și am deschis focul asupra invadatorilor ruși", a raportat Serviciul de Informații al Apărării din Ucraina (GUR).

În cadrul acestei operațiuni speciale Serviciul de informații al Apărării din Ucraina a raportat că unitatea a pierdut un soldat, acesta devenind prizonier de război.

Citește și: Cum și când s-ar putea încheia războiul dintre Rusia și Ucraina. Următorul conflict, inevitabil

Ministerul rus al Apărării a declarat că desantul militarilor ucraineni a avut loc în apropierea Capului Tarhankut din Peninsula Crimeea.

Trupele de elită ucrainene, într-o operațiune specială

Operațiunea specială a implicat utilizarea ski-jet-urilor Sea-doo GTX 300 și a bărcilor cu motor Sea Force 1100, adaptate pentru operațiuni militare, pentru a debarca pe coasta peninsulei ocupate de Rusia din 2014.

Citește și: VIDEO Asalt infernal ucrainean în Bahmut. Rușii, luați prin surprindere, cad răpuși de gloanțe

Una dintre ambarcațiuni era echipată cu un lansator automat de grenade Mk.19 de 40 mm.

Ski-jet-urile erau prevăzute cu canistre suplimentare de 20 de litri de combustibil, conectate direct la rezervorul de combustibil pentru a extinde autonomia acestora. Modelul de jet ski utilizat are un rezervor de combustibil de 70 de litri, asigurând o autonomie de până la 100-150 de kilometri, în funcție de modul de utilizare.

În imagini, forțele speciale se evidențiază prin echipamentul lor, incluzând arme de calibru mic precum mitralierele PKM și MG5, împreună cu puști BREN 2. Toată operațiunea a fost supravegheată din drone, oferind sprijin și coordonare în timpul deplasării pe mare și al debarcării.

Batalionul "Bratstvo", implicat în operațiune, a fost anterior asociat cu misiuni speciale de sabotaj în teritoriul Federației Ruse. Pe de altă parte, unitatea "Stuhna", înființată în 2022 și formată din voluntari, a participat în septembrie la o operațiune pentru a recâștiga controlul asupra "turnurilor Boyko" din Marea Neagră, aflate sub numirea Ucrainei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te