Cum și când s-ar putea încheia războiul dintre Rusia și Ucraina. Următorul conflict, inevitabil

DE Daniel Toșa | Actualizat: 17.11.2023 - 10:54
Cum și când s-ar putea încheia războiul dintre Rusia și Ucraina. Următorul conflict, inevitabil - Foto: Profimedia images

Potrivit experților militari, această fază a războiului de amploare din Ucraina poate dura cel puțin încă un an și jumătate. Cu toate acestea, următorul război al Ucrainei cu Rusia este inevitabil, avertizează coloneii ucraineni Petro Chernyk și Roman Svitan.

SHARE

Analistul militar, colonel al Forțelor Armate ale Ucrainei Petro Chernyk și colonelul în rezervă al Forțelor Armate ale Ucrainei, pilot-instructor Roman Svitan au spus într-un comentariu pe site-ul TSN.ua care ar putea fi modalitățile de încheiere a războiului și cât va dura acesta.

Cum și când s-ar putea încheia războiul dintre Rusia și Ucraina. Următorul conflict, inevitabil

Potrivit lui Petro Chernyk, pentru a prezice modalitățile de încheiere a războiului din Ucraina, trebuie să se înțeleagă într-un spectru mult mai larg decât războiul care se desfășoară în prezent. Fără Ucraina, Rusia este imposibil din punct de vedere istoric să fie o superputere la nivel mondial.

"Statalitatea rusă, în forma în care există de la Ivan cel Groaznic, are un caracter imperial. Și, în general, ascensiunea imperiului țarist și apoi a imperiului bolșevic a început cu absorbția Ucrainei.

Tristul an 1654 - Consiliul Pereyaslav - este baza formării statului lor în ceea ce privește superputerea. Punctul cheie: fără Ucraina, Rusia este imposibilă ca superputere . Iar ei nu au un alt mod de gândire, nu doar în plan politic, ci și în cel național obișnuit, flexibil. Pur și simplu nu există, asta e tot", a declarat Petro Chernyk.

Cinci principii fundamentale

Potrivit acestuia, pentru a rezolva permanent această problemă, este necesar să se dezvolte cinci principii fundamentale . În caz contrar, problema următorului război ruso-ucrainean este doar o chestiune de timp.

"Federația Rusă ar trebui să se rupă în 25-30 de state. Armele nucleare ar trebui să le fie îndepărtate. Ar trebui să li se taie petrolul, gazele și Siberia, pentru că acestea sunt resurse ieftine care îi amețesc.

Citește și: VIDEO Misterioasa „cutie neagră” a ucrainenilor, care a produs rușilor pierderi de un miliard $

Ucraina trebuie să adere la NATO. Ce va rămâne pe teritoriul Republicii Moscova, cum o numeau ei convențional, modelul 1471. De ce anume anul acesta este fără Novgorod cel Mare, înainte de aderare. Acestea sunt ultimele date cartografice ale principatului moscovit", spune Petro Chernyk.

În plus, trei generații, adică cel puțin 60, și chiar 80 de ani, trebuie să fie curățate ideologic, consideră analistul militar. În teritoriile în care trăiesc "rușii de origine". La fel cum a făcut Germania după cel de-al Doilea Război Mondial.

Un nou război cu Rusia este inevitabil

"Este un fapt istoric interesant faptul că atunci când americanii au venit vestul europei după Cel de-al Doilea Război Mondial, au preluat controlul, au ajuns la concluzia că populația trebuie „vindecată” de flagelul german și au efectuat un studiu sociologic foarte amplu, care a durat mai mulți ani.

Citește și: Zelenski, supărat că războiul Israel - Hamas reduce livrările de obuze de artilerie pentru Ucraina

S-a dovedit că adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, ca să nu mai vorbim de generația mai în vârstă, nu sunt supuși reeducării „nemțești din 1939-1945. Ca să înțelegem de ce toată această reabilitare va dura atât de mult. Acestea sunt cinci principii fundamentale. Dacă acest lucru nu este rezolvat, cu excepția aderării la NATO, atunci problema următorului război ruso-ucrainean este doar o chestiune de timp ," a declarat Petro Chernyk.

În ce fază și în ce circumstanțe se va încheia acest război nu se știe, spune un analist militar. În opinia sa, cel mai probabil scenariu este o strângere la linia vechii demarcații și ieșirea la noul condițional "Minsk-4" sau ceva similar. Condițional, 24 februarie 2022 poate fi luat ca punct de plecare. 

Donbasul, „o piatră” prea grea pentru Ucraina

"Nu înțeleg cum să străpungem Donbasul cu forța militară. Acest lucru este imposibil din punct de vedere militar . Dacă rușii mențin stabilitatea managementului, ei au o resursă umană, și este încă destul de mare.

Nimeni nu a luat Donbasul cu asalt nici în primul, nici în al Doilea Război Mondial. Voi da un exemplu concret. Micuța Avdiivka, nu pot trece de ea. Dacă ei nu pot trece, pentru că este foarte bine fortificată de partea noastră, atunci situația este aceeași și de partea lor. Iar Donețk este de câteva ori mai mare decât Avdiivka", spune Petro Chernyk.

Potrivit acestuia, nu se știe cum se poate trece prin acest "zid al morții de beton" fără a omorî 200.000 de oameni sau fără a folosi bombe grele de "spargere a betonului". SUA au o bombă GBU-57 care cântărește șase tone. Sau o GBU-43 care cântărește 13 tone. 

"Dar ele sunt lansate de pe bombardiere grele, cum ar fi B-52 sau B-2 Spirit. America ar trebui să intre direct în război, însă nu-mi pot imagina așa ceva", a declarat Petro Chernyk, potrivit TNS.UA.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te