VIDEO Oficial SUA: Tancurile M1 Abrams sunt „absolut pe masa discuției” pentru a lupta în Ucraina

DE Daniel Toșa | 20.09.2022 - 10:56

Un oficial de rang înalt al SUA a declarat că Ucraina ar putea beneficia de super tancurile de luptă M1 Abrams, dar următor pachet militar pentru Kiev ar putea conține și alte echipamente militare de ultimă generație.

SHARE

Există deja speculații cu privire la posibilitatea ca tancurile M1 Abrams fabricate în SUA să se îndrepte spre Ucraina, dar există și alte opțiuni potențiale.

Un oficial american de rang înalt din domeniul apărării a declarat astăzi că există o posibilitate certă ca guvernul SUA să transfere în viitor tancuri nespecificate către forțele armate ucrainene.

"Tancurile sunt absolut pe masă", a declarat oficialul american de rang înalt din domeniul apărării, potrivit lui Carla Babb de la VOA.

Citește și: VIDEO Rusia, mesaj către SUA: Exerciții de război cu submarine nucleare lângă coasta americană

Înaltul oficial american din domeniul apărării a declarat că forțele ucrainene ar trebui să demonstreze capacitatea lor de a întreține tancuri occidentale mai moderne înainte ca autoritățile americane să accepte să le furnizeze, potrivit lui Jack Detsch de la Foreign Policy.

Ucraina trebuie să demonstreze că știu să utilizeze aceste tancuri

Cerința ca forțele ucrainene să demonstreze mai întâi că sunt capabile să mențină în funcțiune o flotă de tancuri occidentale pare puțin probabil să fie o problemă majoră.

Oficialii americani au spus lucruri similare în trecut înainte de livrările inițiale de HIMARS.

Citește și: România, în top 10 țări din UE la creșteri de prețuri. Cu cât s-a scumpit pâine față de anul trecut

Armata ucraineană s-a dovedit a fi foarte capabilă să antreneze rapid contingente pentru a întreține și utiliza HIMARS și alte sisteme de armament occidentale mai complexe, cum ar fi AGM-88 menționate anterior și rachetele anti-navă Harpoon lansate de la sol.

În orice caz, nu este clar ce tancuri ar putea fi dispus să transfere guvernul SUA. Comentariile înaltului oficial al apărării au provocat deja speculații cu privire la posibilitatea ca tancurile M1 Abrams fabricate în SUA să ajungă pe câmpul de luptă din Ucraina.

Abrams For Ukraine

M1 Abrams mai vechi sau mai noi?

Există cu siguranță o serie de configurații M1 care sunt ușor exportabile, dar acest lucru ar oferi totuși forțelor ucrainene tancuri mai noi și semnificativ mai capabile decât majoritatea, dacă nu toate modelele și derivatele din epoca sovietică pe care le operează în prezent.

Este posibil ca Abrams mai vechi din inventarul militar american să poată fi suficient de mult retrogradate, cu toate sistemele sensibile de control al focului, comunicații și alte sisteme eliminate, pentru a le permite să fie "reduse" și trimise mai rapid în Ucraina.

În ceea ce privește tancurile disponibile, Corpul pușcașilor marini al SUA a decis, în special, în urmă cu câțiva ani, să renunțe la întreaga sa flotă de M1, precum și la vehiculele blindate de recuperare M88 și la podurile lansate de vehicule blindate (AVLB) pe bază de tancuri M60.

În urma acestui proces, aceste vehicule au fost transferate către armată, deși nu a fost clar care ar putea fi planurile exacte ale acestui serviciu pentru ele. Armata are deja mii de M1 mai vechi în depozit, de asemenea.

Sunt oare capabili ucrainenii să lucreze cu M1? Problema este consumul mare de combustibil

În același timp, M1-urile ar putea prezenta provocări logistice și de întreținere unice pentru forțele armate ucrainene, în mare parte din cauza motoarelor lor complexe cu turbină cu gaz, care consumă mult combustibil.

Marea majoritate a tancurilor occidentale, precum și a tancurilor din epoca sovietică, utilizează motoare diesel mai convenționale. Seriile sovietice T-64 și T-80, care au fost produse în Ucraina, erau, de asemenea, echipate cu turbine cu gaz.

Cu toate acestea, variantele și derivatele ulterioare ale T-80, inclusiv T-84 Oplot modernizat al Ucrainei, au renunțat la turbine în favoarea unor motoare diesel mai simple și mai ieftin de întreținut.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te