VIDEO O femeie și-a pierdut casa într-un incendiu. S-a mutat într-un Boeing 727 cu vedere la pădure

DE Daniel Toșa | Actualizat: 06.02.2023 - 14:45

O femeie care și-a pierdut casa într-un incendiu devastator a găsit o modalitate inedită de a-și amenaja o nouă locuință așa că s-a mutat într-un avion vechi - Boeing 727 care era destinat dezmembrării.

SHARE

Jo Ann Ussery a cumpărat un vechi Boeing 727 care era destinat dezmembrării, l-a transportat pe un teren pe care îl deținea deja și a petrecut șase luni renovându-l, făcând singură cea mai mare parte a lucrărilor.

După finalizarea lucrărilor de renovare, femeia se bucură acum de peste 1.500 de metri pătrați de spațiu de locuit, trei dormitoare, două băi și chiar o cadă cu hidromasaj - în locul unde era cabina de pilotaj. Totul pentru mai puțin de 60.000 de dolari.

Avionul transformat în casă de locuit

Deși nu a fost prima persoană care a locuit vreodată într-un avion, execuția impecabilă a proiectului a avut un efect de inspirație. La sfârșitul anilor 1990, Bruce Campbell, un inginer electrician cu o licență de pilot privat, a fost uimit de povestea ei:

Citește și: VIDEO Balonul spion al Chinei, doborât de un F22 Raptor, a survolat silozuri nucleare în SUA

"Conduceam spre casă și ascultam [radioul], iar ei aveau povestea lui Jo Ann, și a fost uimitor că nu am ieșit de pe șosea pentru că m-am concentrat în întregime asupra ei. Iar în dimineața următoare dădeam telefoane", spune el.

Campbell locuiește acum de peste 20 de ani în propriul său avion - tot un Boeing 727 - în pădurea din Hillsboro, Oregon: "Încă stau pe umărul lui Jo Ann și sunt recunoscător pentru dovada conceptului". Nu are niciun regret:

Citește și: Rușii jefuiesc muzeele ucrainene, de la icoane, la tezaurele de aur scitice. „Ordin de la Kremlin”

"Nu aș trăi niciodată într-o casă convențională. Nici o șansă. Dacă Scotty m-ar teleporta în Mongolia interioară, mi-ar șterge amprentele și m-ar forța să locuiesc într-o structură convențională, aș face ceea ce trebuie să fac pentru a supraviețui - dar, în rest, pentru mine este un avion de linie oricând."

Asta nu înseamnă că nu ar face nimic diferit: "Am făcut o mulțime de greșeli, inclusiv cea mai mare clasă: asocierea cu o firmă de recuperare. Evitarea acestui lucru și utilizarea unei logistici de transport superioare face ca costurile să fie mult mai mici", explică el, potrivit Mirror.co.uk

Proiectul său a costat în total 220.000 de dolari (aproximativ 380.000 de dolari în banii de astăzi), din care aproximativ jumătate a fost pentru achiziționarea avionului. El spune că avionul a aparținut companiei Olympic Airways din Grecia și a fost chiar folosit pentru a transporta rămășițele pământești ale magnatului proprietar al companiei aeriene, Aristotel Onassis, în 1975:

"Nu cunoșteam istoria avionului la momentul respectiv. Și nu știam că avea un interior vechi, în stil 707. Era foarte, foarte îngrozitor în comparație cu standardele moderne. Era funcțional, dar arăta pur și simplu vechi și rudimentar. Poate cea mai proastă alegere pentru o casă".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te