VIDEO O autostradă se prăbuşeşte, după ce o cisternă ia foc. Sute de galoane se scurg pe carosabil

DE Florin Budescu | Actualizat: 12.06.2023 - 10:00
VIDEO O autostradă se prăbuşeşte, după ce o cisternă ia foc - Foto: Profimedia Images

VIDEO O autostradă s-a prăbuşit, după ce o cisternă a luat foc, pe carosabil, în timp ce rula cu viteză. Sute de galoane de produse petroliere s-au scurs pe carosabil, provocând distrugerea infrastructurii. Este vorba despre autostrada I-95, Maine - Florida.

SHARE

Responsabili din Transporturi au avertizat cu privire la blocarea zonei şi au precizat că e posibil ca în cisternă să se fi aflat sute de galoane de combustibil.

O autostradă se prăbuşeşte, după ce o cisternă ia foc

Focul este sub control. 

Nu au fost raportaţi morți sau răniți, dar oficialii au spus că situația rămâne fluidă și anchetatorii încă cercetează locul prăbușirii tronsonului de autostradă.

Dărâmăturile secțiunii prăbușite a benzilor, către nord, ale autostrăzii I-95, sunt pe principala legătură nord-sud, de pe Coasta de Est, care trecea de la Miami, prin Washington și New York, înainte de a se termina la granița cu Canada, în statul Maine, conform Reuters.

Pasajul superior dinspre sud a fost închis, deoarece incendiul l-a făcut nesigur din punct de vedere structural, au spus oficialii.

Citeşte şi: VIDEO Incendiu uriaș la o rafinărie de petrol din Rusia. Kremlinul acuză un atac cu drone ucrainene

Guvernatorul Pennsylvaniei, Josh Shapiro, a declarat că va dura probabil „un număr de luni”, pentru a reconstrui complet autostrada, pe care trec zilnic aproximativ 160.000 de vehicule.

El a spus că va semna o declarație de dezastru azi, eliberând fonduri federale pentru reconstrucţia infrastructurii, dar și alte ajutoare.

Shapiro a spus că cisterna petrolieră transporta "un produs petrolier”, dar nu a oferit mai multe detalii. Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor din SUA (NTSB) a anunţat că tancul rutier transporta benzină. NTSB a trimis o echipă să investigheze dezastrul.

Citeşte şi: Incendiu puternic la un bloc din Dorobanți. Traficul în zonă este afectat. Liniile STB, deviate

Shapiro a spus că, deși s-a observat o strălucire foarte ușoară în râul Delaware, în apropierea locului în care petrolierul a luat foc, ceea ce indică faptul că s-ar putea să se fi vărsat benzină în el, au fost puse rapid în apă limitatoare de răspândire a combustibilului.

„Nu există nici o amenințare pentru apa potabilă a nimănui”, a spus Shapiro.

Președintele american Joe Biden a fost informat despre prăbușire, iar Casa Albă a oferit asistență oficialilor de stat și locali, potrivit secretarului de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Secretarul american al Transporturilor, Pete Buttigieg, a declarat că închiderea I-95 va avea impact semnificativ asupra regiunii și orașului Philadelphia.

Trafic dens

Această porțiune a coridorului I-95 se află în secțiunea densă, de nord-est, a Philadelphiei și leagă orașul de suburbiile sale nordice, cum ar fi Comitatul Bucks.

În zilele de duminică, din lunile de vară, autoastrada aceasta este folosită în mod obișnuit de cei care merg pe plajă, ce vin acasă, de pe malul râiului Jersey.

În timpul săptămânii, I-95 este aglomerată cu navetiști și vehicule care călătoresc spre Boston, Baltimore și Washington.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te