VIDEO Gloanțele de cauciuc, gazele lacrimogene și tunurile cu apă s-au întors la Hong Kong

DE Alexandru Pop | Actualizat: 25.05.2020 - 15:03
Protestele au fost reluate la Hong Kong/FOTO: Twitter

Poliția din Hong a folosit gaze lacrimogene duminică pentru a dispersa sute de oameni care au participat la un protest neautorizat față de planul Beijingului de a impune o nouă legislație privind securitatea națională în Hong Kong după protestele pro-democrație de anul trecut.

SHARE

Regimul comunist a depus vineri la Parlamentul chinez un text care vizează interzicerea „trădării, secesiunii, rebeliunea, subversiunea” la Hong Kong, ca răspuns la protestele masive pro-democrație din 2019, arată Hotnews.

 

 
Uniunea Europeană a îndemnat, vineri după-amiază, Administraţia Chinei să respecte autonomia provinciei Hong Kong, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat Beijingul cu o reacţie "foarte puternică" faţă de iniţiativa de securitate naţională.
 
„Uniunea Europeană acordă o importanţă majoră menţinerii unui înalt nivel de autonomie în Hong Kong, în conformitate cu legea fundamentală şi cu angajamentele internaţionale.
 
Uniunea Europeană are tot interesul ca stabilitatea şi prosperitatea Hong Kong-ului să continue după principiul «o ţară, două sisteme»", a declarat vineri după-amiază Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, potrivit Mediafax care citează cotidianul Le Figaro.
 
Legea securității naționale pe care China dorește „să o impună” pentru „ocolirea” procesului legislativ din Hong Kong „ar fi o lovitură fatală pentru gradul ridicat de autonomie promis de Beijing”, a avertizat vineri Mike Pompeo, potrivit AFP.
 
„Statele Unite îndeamnă cu fermitate Beijingul să-și reconsidere propunerea dezastruoasă, să-și respecte angajamentele internaționale și să respecte gradul ridicat de autonomie din Hong Kong, instituțiile sale democratice și libertățile civile", a adăugat el într-un comunicat.
 
SUA a reacționat imediat după anunțul de joi al Parlamentului Chinez cu privire la următoarea examinare a acestui text, că legea va fi „foarte destabilizatoare”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -