VIDEO Este doar "o chestiune de timp" până când Biden va vizita Ucraina, spun oficialii americani

DE Daniel Toșa | Actualizat: 02.05.2022 - 11:01
VIDEO Este doar "o chestiune de timp" până când Biden va vizita Ucraina, spun oficialii americani/FOTO: Facebook/JoeBiden

Președintele Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților a SUA, Adam Schiff, a declarat că, în opinia sa, "este doar o chestiune de timp" până când președintele american Joe Biden va vizita Ucraina.

SHARE

Trebuie să cred că o vizită prezidențială este un lucru luat în considerare, dar este doar o chestiune de cât de repede va fi fezabilă", a declarat Schiff pentru Jim Acosta de la CNN. Schiff a precizat că delegația nu a discutat subiectul în cadrul convorbirii telefonice cu Biden de duminică

Schiff a precizat că întâlnirea cu Zelenski s-a axat pe prioritățile sale în ceea ce privește asistența suplimentară, în special în contextul în care ucrainenii intră într-o nouă fază a războiului, cu lupte mai concentrate în partea de est a țării. Membrii delegației i-au transmis ulterior informațiile lui Biden în cadrul convorbirii telefonice, a spus Schiff, și i-au făcut recomandări președintelui.

Citește și: VIDEO Rocadă: Putin va fi operat de cancer curând. Îi va ține locul un dur al KGB, Nicolai Patrușev

Întrebat ce părere are Zelenski despre prețul de 33 de miliarde de dolari solicitat de Biden în cererea sa suplimentară de ajutor pentru Ucraina adresată Congresului, Schiff a spus: "Este treaba lui să spună că nimic nu este suficient și, știți, înțelegem acest lucru, îl respectăm. Cu toate acestea, cred că este foarte recunoscător pentru ceea ce facem".

Citește și: Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al Armatei Federației Ruse, ar fi fost rănit lângă Izium

"Am vrut să discutăm cu el, în cadrul acestei sume cu adevărat vaste, care este prioritatea în ceea ce privește armele de care are nevoie, ce altă asistență are nevoie", a spus Schiff. "Am trecut printr-o discuție detaliată despre următoarea fază a războiului. Se trece de la o fază în care ucrainenii prindeau în ambuscadă tancurile rusești - erau lupte corp la corp - la lupte mai mult la distanță, folosind artileria cu rază lungă de acțiune, iar acest lucru schimbă natura a ceea ce are nevoie Ucraina pentru a se apăra."

 

Schiff a declarat că au discutat o varietate de probleme, inclusiv asigurarea că primește echipamentul militar de care are nevoie și că îl primește rapid. Au discutat despre criza umanitară, refugiați, crime de război, iar el a spus: "Am vrut să mă asigur, în calitate de președinte al departamentului de informații, că primește informațiile de care are nevoie."

 

Schiff a declarat că membrii delegației au dorit să-i transmită lui Zelensky, în cadrul întâlnirii, un mesaj de susținere, deoarece: "Dacă Rusia poate scăpa cu asta, cu această agresiune goală, cu această invazie a vecinului lor, știți, ce ne face să credem că se vor opri cu Ucraina."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te