VIDEO Rocadă: Putin va fi operat de cancer curând. Îi va ține locul un dur al KGB, Nicolai Patrușev

DE Elena Andrei | Actualizat: 02.05.2022 - 13:44

Vladimir Putin va fi nevoit să renunțe la controlul războiului din Ucraina pentru o perioadă nederminată deoarece este pregătit pentru o operație de cancer.

SHARE

Afirmațiile extraordinare au apărut pe popularul canal Telegram General SVR, care spune că sursa este o figură bine plasată în Kremlin. General SVR a raportat că Putin are cancer abdominal și Parkinson în urmă cu 18 luni.

Citește și: Ministerul rus al Apărării: Kievul exportă cereale în Europa, via România, în schimbul armelor

Dar acum s-a raportat că Putin, în vârstă de 69 de ani, ar putea dispărea în curând pe timpul operației și recuperării, puterea fiind transferată lui Nikolai Patrușev.

Citește și: Valeri Gherasimov, șeful Statului Major al Armatei Federației Ruse, ar fi fost rănit lângă Izium

Patrușev, în vârstă de 70 de ani, este văzut ca arhitectul cheie al strategiei de război a Ucrainei și omul care l-a convins pe Putin că Kievul era inundat de neo-naziști.

Îi va ține locul Nicolai Patrușev, fost șef KGB, susține o sursă de la Kremlin, potrivit Daily Mail.

Sursa citează și un fost militar de rang înalt al Kremlinului care a afirmat că Putin a discutat că va fi supus unor proceduri medicale.

„Medicii insistă că are nevoie de o operație, dar data nu a fost încă stabilită”, a spus sursa, potrivit Daily Mail.

Va fi operat și va fi incapabil să conducă „pentru o perioadă scurtă de timp”, crede liderul de la Kremlin, după cum și-a asigurat apropiații.

Sursa a spus că alegerea lui Patrușev, care a venit după o discuție „de la inimă la inimă” de două ore cu Putin, este „cea mai proastă opțiune”.

Președintele rus Vladimir Putin a făcut analize oncologice, iar cele mai recente probleme identificate în timpul ultimei examinări sunt asociate cu cancerul de colon.

De asemenea, suferă de „boala Parkinson și tulburare schizoafectivă”, care prezintă simptome de schizofrenie, inclusiv halucinații și manie, susține sursa.

Kremlinul a negat întotdeauna cu fermitate că Putin are probleme medicale, chiar și când a lipsit în mod misterios în ultimii ani și au existat temeri privind sănătatea acestuia.

Când Putin va intra exact în spital nu este clar, dar este puțin probabil să o facă înainte de 9 Mai, când prezidează grandioasa celebrare a Zilei Victoriei.

Citește și

VIDEO Ce își spun ucrainenii și rușii când se întâlnesc pe plajele din Turcia

Care este forța armată susținută de ruși în Transnistria ce stăpânește 20.000 de tone de muniție

Operația fusese programată pentru a doua jumătate a lunii aprilie, dar a fost amânată, a susținut General SVR.

„Lui Putin i s-a recomandat o intervenție chirurgicale, a cărei dată este discutată și convenită. Nu pare să existe o urgență deosebită, dar nici nu poate fi amânată.”

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a avertizat că Putin ar putea folosi Ziua Victoriei pentru a anunța mobilizarea rezervelor sale pentru un impuls final în Ucraina.

El a declarat pentru LBC: „Probabil va declara că acum e în război cu naziștii lumii și trebuie să mobilizeze în masă poporul rus. A eșuat în aproape toate obiectivele majore din Ucraina și ar putea încerca să consolideze ceea ce a obținut până acum.”

Există informații că șefii militari l-au îndemnat pe Putin să renunțe la termenul „operațiune specială” folosit pentru invazie și, în schimb, să declare război Ucrainei – ceea ce ar permite mobilizarea în masă a trupelor ruse.

Un război total ar permite Moscovei să recruteze mai mulți soldați, să impună legea marțială și, de asemenea, să apeleze pentru sprijin din partea aliaților săi internaționali - cum ar fi Belarus.

O sursă apropiată de șefii militari ruși a declarat pentru The Telegraph: „Armata este revoltată că bombardamentul de la Kiev a eșuat.

„Oamenii din armată caută răscumpărarea eșecurilor din trecut și vor să meargă mai departe în Ucraina”.

Mai departe poate însemna și război nuclear, cum însuși șeful de la Kremlin a amenințat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.