VIDEO Cum se întoarce un soldat ucrainean de pe frontul înghețat. Nici rușii n-o duc bine

DE Adina Mutăr | Actualizat: 22.12.2023 - 08:19
Cum se întoarce un soldat ucrainean de pe frontul înghețat - Foto: Profimedia Images

Cum se întoarce un soldat ucrainean de pe o poziție din frontul înghețat. Nu-și mai simte nici mâinile. Nici rușii n-o duc bine, preferând să trimită la atac tot felul de vehicule ghidate.

SHARE

Soldații ucraineni nu pot sta mult pe o poziție a frontului, că îngheață. Un videoclip arată cum se întoarce un soldat ucrainean de pe poziții. Nici rușii n-o duc bine.

În cea mai recentă evaluare a serviciilor de informații, Ministerul Apărării din Regatul Unit spune că forțele ucrainene pivotează „la o poziție defensivă” de-a lungul unei mari părți a liniei frontului.

Cum se întoarce un soldat ucrainean de pe frontul înghețat. Nici rușii n-o duc bine

Aceasta implică o consolidare a pozițiilor, un răspuns la apelul lui Zelenski de luna trecută „pentru o fortificare mai rapidă în sectoarele cheie”.

„În ultimele săptămâni, Ucraina s-a mobilizat pentru a întări fortificațiile pe câmpul de luptă, în timp ce forțele sale pivotează către o poziție mai defensivă de-a lungul unei mari părți a liniei frontului.”

„Într-o parte, Ucraina a lucrat pentru a îmbunătăți apărarea de-a lungul graniței sale cu Belarus, cu dinți de dragon, sârmă ghimpată și șanțuri antitanc, de la mijlocul lunii decembrie”, scrie în raportul Ministerului Apărării din Regatul Unit.

Citește și: VIDEO Rusia a avansat 2 km în 2 luni lângă Avdiivka cu pierderi uriașe. Mii de soldați cad pe front

„Rusia continuă opțiunile ofensive locale în mai multe sectoare, dar atacurile individuale sunt rareori peste dimensiunea unui pluton. O ofensivă majoră a Rusiei este puțin probabilă și, în general, frontul este caracterizat de stază.”

Rușii aflați în linia întâi părăsesc cu greu adăposturile. Preferă să lanseze tot felul de echipamente ghidate către pozițiile ucrainenilor.

Citește și: Consiliul NATO-Ucraina, prima întâlnire cu comandanții armatelor. Se strânge lațul în jurul Rusiei

Într-un videoclip se arată cum rușii au lansat un MT-LB cu telecomandă, încărcat cu explozivi, către pozițiile 🇺🇦 ucrainene. Vehiculul nu a ajuns la țintă, explodând pe o mină antitanc. 

Care sunt planurile de război pe viitor, nu este clar. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că se discută o propunere de mobilizare a încă 450.000 și 500.000 de ucraineni în forțele armate, o problemă „foarte sensibilă” ce necesită discuții suplimentare între armată și guvern.

Între timp, președintele rus Vladimir Putin a declarat oficialilor apărării de la Moscova că armata rusă are în prezent „impulsul”.

 „Trupele noastre dețin inițiativa”, a spus Putin, în timpul unei întâlniri de la sfârșitul anului cu conducerea Apărării. „Facem efectiv ceea ce credem că este necesar, facem ceea ce ne dorim.”

Însă, cadavrele de pe câmpul de luptă și imaginile înregistrate din timpul respingerii atacurilor rusești demonstrează că „impulsul” costă un număr uriaș de vieți omenești.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te