VIDEO Cum s-a produs implozia Titan-ului și ce înseamnă de fapt resturile găsite pe fundul oceanului

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 23.06.2023 - 14:49
Implozia submarinului Titan Foto: Captură TikTok
Cum a explodat submarinul Titanic Foto: TikTok

Garda de Coastă a SUA a anunțat că un câmp de resturi de la submersibilul Titan a fost localizat pe fundul mării în apropierea epavei Titanicului. Pe rețelee de socializare au apărut simulări ale imploziei submarinului

SHARE

Garda de Coastă a SUA a anunțat că un câmp de resturi ale submersibilului Titan a fost localizat pe fundul mării în apropierea epavei Titanicului.

Un vehicul robotizat de scufundări a găsit fragmente majore ale submarinului la aproximativ 1.600 de picioare (480 m) de epava Titanicului, joi.

Cum s-a produs implozia catastrofală a submarinului Titan și ce înseamnă de fapt resturile găsite pe fundul oceanului

Potrivit expertului în scufundări David Mearns, resturile includ „un cadru de aterizare și un capac din spate al submersibilului”.

Corespondentul științific al BBC, Jonathan Amos, aruncă o privire asupra a ceea ce sugerează aceste descoperiri.

Citește și: Predicție înfiorătoare. Serialul "The Simpsons" a prezis acum 17 ani tragedia submersibilului Titan

 

@sincerelybootz For educational purposes: Submarine implosion depiction #titanic #titanicexpedition #ocean #submarine #implosion ♬ original sound - Bootz

Pe TikTok au fost postate clipăuri înfiorătoare despre cum ar fi putut arăta „implozia catastrofală” a submersibilului Titan – o reconstituire terifiantă a unui scenariu care a ucis cinci pasageri în adâncurile perfide ale Atlanticului de Nord .

Imploziile au loc șocant de repede, așa cum demonstrează o animație veche a unui tanc feroviar care se prăbușește brusc. Animatorii TikTok au extrapolat cum ar fi putut arăta sub apă.

Într-un clip, postat de utilizatorul @sincerelybootz , o navă care arată ca un submarin militar se aplatizează brusc, se îndoaie într-o bucată de metal în formă de taco și apoi se rupe - lăsând în urmă nimic altceva decât bule de aer și schije.

Citește și: Ultimele clipe pe submersibilul Titan înainte de „implozia catastrofală”. Au murit într-o secundă

„Este foarte instantaneu în ceea ce privește moartea când vine vorba de orice vieți care ar putea fi la bord”, spune naratorul.

@starfieldstudio Submarine implosion demonstration. Educational #submarine #titan #titanic ♬ Amityville Horror - Scary Halloween Sound Effects - Halloween Sound Effects

 

Într-un alt clip, postat de utilizatorul @starfieldstudio , Titanul OceanGate se îndreaptă spre fundul mării când începe să se prăbușească ca o cutie de tablă călcată. Metalul explodează după implozie, fără a lăsa nicio urmă a ambarcațiunii.

O sondă submarină fără pilot a găsit cinci bucăți mari de resturi la aproximativ 1.600 de metri de RMS Titanic, care s-a scufundat în 1912. Nu este clar ce a cauzat implozia.

Corpul navei este încă dispărut, au spus autoritățile. Dar resturile ar fi fost găsite doar dacă ar fi explodat brusc.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te