Predicție înfiorătoare. Serialul "The Simpsons" a prezis acum 17 ani tragedia submersibilului Titan

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.06.2023 - 17:28
"The Simpsons" - Foto: Twitter/ @Mrbankstips

În urmă cu 17 ani, serialul animat de televiziune "Familia Simpson" a profețit aparent evenimente istorice bizare care s-au adeverit, cum ar fi candidatura lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din 2024 și moartea reginei Elisabeta a II-a, iar acum tragedia Titanului.

SHARE

De data aceasta, este posibil ca serialul să fi prezis dispariția submersibilului OceanGate care plecase în  explorarea epavei Titanicului.

Difuzat inițial în 2006, cel de-al 10-lea episod al sezonului 17, intitulat "Coana de paternitate a lui Homer", îl prezintă pe tatăl pierdut de mult timp al lui Homer Simpson, Mason Fairbanks, care ține un discurs destul de înfiorător înainte de a se scufunda în ocean alături de fiul său.

Predicție înfiorătoare despre tragedia submersibilului Titan făcută acum 17 ani

"Astăzi sunt plin de bucurie. Căutând comori cu fiul meu de mult pierdut. Visul meu pentru fiecare dintre voi este să găsiți fericirea pe care o simt eu astăzi", a declarat Fairbanks.

După ce au explorat puțin, cei doi dau peste rămășițele unei nave uriașe, plină până la refuz de comori.

Simpson, după ce își anunță prietenii prin radio despre descoperire, reușește să blocheze accidental submersibilul într-o porțiune a barierei de corali de pe fundul oceanului.

Citește și: James Cameron, despre implozia submersibilului Titan: Este pe fundul apei în bucăți. Știam de luni

Începând să intre în panică, Simpson încearcă să se elibereze, doar că lumina "oxigenului scăzut" a submarinului începe să clipească înainte de a intra în comă.

Citește și: 250.000 $, biletul spre moarte plătit de milionari pentru expediţia spre "blestemul Titanicului"

Spre deosebire de tragedia cumplită care a învăluit submersibilul Titan într-un mister în care pare să fi făcut o implozie urmată de o explozie, în cazul serialului anima există un final fericit pentru personaj, acesta trezindu-se trei zile mai târziu înconjurat de familia sa, potrivit nypost.com.

Micul submersibil rămânea fără oxigen joi dimineață dacă nu ar fi făcut implozie

Micul submersibil, deținut de OceanGate Expeditions și care transporta doar oxigen pentru aproximativ patru zile, ar fi dispărut după aproximativ o oră și 45 de minute de la începerea călătoriei, duminică.

De atunci, echipele de salvare au lucrat non-stop în încercarea de a-i salva pe cei cinci pasageri aflați la bord.

Începând de joi, s-a raportat că micul vehicul subacvatic a rămas oficial fără oxigen de urgență.

Tată și fiu, morți în implozia Titanului

Omul de afaceri pakistanez și fiul său au fost doi dintre cei cinci pasageri uciși în urma imploziei dezastruoase. Pierderea comunicării submersibilului cu nava-mamă a declanșat un efort internațional de căutare care s-a încheiat joi, după ce resturi ale navei au fost găsite în Oceanul Atlantic de Nord.

"British Asian Trust este profund întristat de vestea tragică că susținătorul nostru Shahzada Dawood și fiul său Suleman au decedat. Ei se aflau la bordul submarinului dispărut care a pornit să vadă epava Titanicului", a scris vineri trustul pe Twitter.

"Shahzada a fost un om minunat și generos, care a sprijinit activitatea noastră în Asia de Sud timp de mulți ani, în timp ce fiul său abia se îndrepta spre vârsta adultă, cu un viitor promițător în față.

"Inimile și rugăciunile noastre sunt alături de familie și prieteni în acest moment inimaginabil de durere și pierdere. Le transmitem cele mai profunde condoleanțe lor și tuturor celor care au pierdut persoane dragi în acest incident teribil."

Fundația Dawood a postat vineri o fotografie a lui Shahzada și Suleman împreună cu declarația: "Cu inimile îndurerate și o mare tristețe, deplângem pierderea administratorului nostru, Shahzada Dawood, și a iubitului său fiu Suleman Dawood. Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familia Dawood în aceste momente tragice", potrivit CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te