FOTO Cum arată palatul secret al lui Putin de la Marea Neagră? Are 18.000 mp, piscină și coafor

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 29.02.2024 - 18:33
VIDEO Cum arată palatul secret al lui Putin de la Marea neagră? Are 18.000 mp, piscină și coafor foto: palace.navalny.co
VIDEO Cum arată palatul secret al lui Putin de la Marea neagră? Are 18.000 mp, piscină și coafor foto: palace.navalny.co

Cum arată palatul secret al lui Putin de la Marea Neagră? Are 18.000 mp, piscină și coafor. În ianuarie 2021, Fundația Anticorupție a lui Alexei Navalny a publicat o înregistrare video cu reședința lui Vladimir Putin. La scurt timp după aceea, conacul a dispărut de pe hărți.

SHARE

Fundația pentru lupta împotriva corupției (FBK) a lui Alexei Navalny a publicat imagini cu un conac din Gelendzyk, la Marea Neagră, în sudul Rusiei, în 2021, pe care îl numește "palat pentru Putin".

Sursa foto: www.palace.navalny.com 

Fotografii ale conacului de la Marea Neagră, care oficial nu îi aparține lui Putin, au apărut deja în mass-media în 2015, când unul dintre asociații fundației le-a publicat pe Facebook.

FOTO Cum arată palatul secret al lui Putin de la Marea Neagră? Are 18.000 mp, piscină și coafor

Cu toate acestea, videoclipul lui Alexei Navalny a fost cel care a făcut ca 'palatul lui Putin' să fie în centrul atenției presei. Fundația, pe care acesta o conducea, l-a criticat pe Putin a doua zi după arestarea sa.

Citește și: FOTO Putin se deplasează doar cu trenul blindat făcut la comandă. În aer nu se simte în siguranță

Conacul lui Vladimir Putin a dispărut de pe hărțile de pe internetul rusesc după ce a fost publicat pe YouTube.

Oficial, nu este o moșie pentru Putin, care, de altfel, afirmă în rapoartele sale de avere că deține foarte puțin. Președintele rus câștigă o sumă în ruble de câteva sute de mii de ruble pe an.

Palatul lui Vladimir Putin a dispărut de pe hărțile de pe internetul rusesc

În 2018, aceasta a fost de exact 510 mii, iar informațiile patrimoniale ale președintelui rus din acel an arată că acesta deține un apartament de 77 de metri pătrați și un garaj de 18 metri pătrați.

De asemenea, el folosește un apartament de 153,7 metri pătrați. El are două vechi Volvo GAZ-21, o furgonetă de marfă Niva și o remorcă Skif.

Proprietatea conacului fusese atribuită miliardarului Alexander Ponomarenko, care, însă, a reușit să declare pentru "Forbes" că "nu are nicio legătură cu palatul de ani de zile".

Citește și: Stoltenberg, despre amenințarea nucleară a Rusiei: „O retorică periculoasă și nesăbuită"

"Așa că se caută pe cineva care să recunoască faptul că el este de fapt proprietarul palatului". - a ironizat presa de opoziție. Iar acest lucru nu este ceva care să fie ușor de trecut cu vederea.

Construcția sa ar fi fost finanțată timp de ani de zile de companii rusești de stat și private legate de prieteni ai președintelui rus, sugerează Fundația împotriva corupției (FBK) a lui Alexei Navalny. Toate acestea pentru a ascunde faptul că Putin construia, de fapt, proprietatea pentru el însuși.

Acesta, de altfel, nu este singurul loc în care președintele rus se poate ascunde. Reședințele prezidențiale sunt împrăștiate în locații pitorești din întreaga Rusie.

Vladimir Putin ar putea fi cel mai bogat om din lume

"Harvard Politic Review" a estimat în 2016 averea reală a lui Putin la 60-200 de miliarde de dolari. Acest lucru i-ar oferi un loc, cel puțin, în top 20 cei mai bogați oameni din lume.

Între timp, rușii obișnuiți nu se numără printre cei de la Cresceni. În medie, populația rusă este mult mai săracă decât, de exemplu, polonezii. În plus, este greu de găsit un răspuns la întrebarea de unde a făcut rost de bani politicianul, chiar și numai pentru un palat în valoare de peste 1 miliard de dolari.

Ce se pregătește la palatul lui Putin din Gelendyk?

Luxosul palat se întinde pe o suprafață de 18.000 de metri pătrați și este situat pe un teren de cinci ori mai mare decât stațiunea din apropiere, unde locuiesc peste 50.000 de rezidenți.

Printre facilitățile conacului se numără un teren de hochei, un heliport, o seră, un amfiteatru, o biserică, pivnițe de vinuri, o fermă de stridii, un adăpost și o clădire cu locuințe pentru personal. La rândul său, un tunel ascuns a fost săpat în stâncă, îndreptându-se spre moșie.

Citește și: NYT: Contraofensiva de primăvară, testul suprem pentru Ucraina în fața Rusiei și a Occidentului

Potrivit documentelor la care a avut acces fundația lui Navalny, subsolul palatului găzduiește o zonă de spa: băi turcești, saune, un salon de înfrumusețare, un coafor și o piscină imensă care duce afară la... o aqua discotecă! o discotecă acvatică!

În plus, vila are un cinematograf, un cocktail bar, un magazin, o pivniță de vinuri și o sală de degustare. Etajele găzduiesc încăperi spațioase, cum ar fi o sală de muzică, o sală de lectură, numeroase dormitoare, saloane și o grădină de iarnă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te