VIDEO Aviația Ucrainei a atacat baza aeriană rusească Belbek din Crimeea peste Marea Neagră

DE Adina Mutăr | Actualizat: 01.02.2024 - 08:33
Aviația Ucrainei a atacat baza aeriană rusească Belbek din Crimeea - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Baza aeriană rusească Belbek din Crimeea, atacată - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Aviația Ucrainei a atacat Baza aeriană rusească Belbek din Crimeea peste Marea Neagră. Generalul Mikola Oleșciuk, comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, a mulțumit piloților implicați în atacurile asupra bazei aeriene Belbek din Crimeea.

SHARE

Aviația Ucrainei a atacat Baza aeriană rusească Belbek din Crimeea peste Marea Neagră. Rușii și-au pus în joc toată apărarea aeriană.

„Știați că Brigada 204 Tactica de Avioane Sevastopol face parte din Forțele Aeriene Ucrainene? Aerodromul Belbek este baza sa obișnuită!”, a scris Oleșciuk pe Telegram.

Aviația Ucrainei a atacat baza aeriană rusească Belbek din Crimeea peste Marea Neagră

„Piloții ucraineni se vor întoarce cu siguranță acasă la baza lor aeriană. Și chiar acum sunt recunoscător tuturor celor care participă la eliberarea Crimeei de prezența rușilor!”

Oleșciuk a publicat un videoclip cu o rachetă lovind o țintă la sol, urmată de  explozie. Distrugerea stației radar rusească doar cu o zi mai înainte a ajutat la atingerea țintelor.

Sursele Ukrainska Pravda din Forțele Armate ucrainene au spus că aerodromul a fost lovit de rachete de croazieră, fie rachete Storm Shadow, fie Scalp.

Aerodromul militar din Belbek este folosit de Forțele Aerospațiale Ruse. Regimentul 38 Aviație de Vânătoare rus din Divizia 27 Aviație Mixtă își are baza la Belbek, după ocuparea Crimeei de către ruși.

Regimentul de aviație este echipat cu avioane de luptă Su-27 și noi avioane multirol Su-30SM.

Explozii au fost înregistrate și la Sevastopol, lângă Saki, și la Feodosia, Rojilne și Hvardiske, în seara zilei de 31 ianuarie.

Autoritățile de ocupație ruse au emis o avertizare de raid aerian și au suspendat traficul pe podul din Crimeea.

Citește și: VIDEO Ucraina îi aruncă în aer pe ruși și în Sudan. Îi vânează cu drone de 1.500 $ bucata

Potrivit martorilor oculari, după explozii, autospecialele de pompieri și ambulanțele s-au îndreptat spre aerodromul militar.

Nu se cunosc pagubele deocamdată, dar bazele rusești din Crimeea au devenit în ultimele zile țintele predilecte ale Ucrainei, care a pornit o ofensivă în această direcție.

Citește și: SUA dau Ucrainei o armă secretă pe care nu o au nici miliarii americani. Lovește rușii de la 150 km

„Un total de 20 de rachete ghidate au fost distruse, dintre care 17 peste Marea Neagră și 3 dintre ele peste Peninsula Crimeea. Resturile au căzut pe teritoriul unei unități militare din zona Liubimivka. Nu s-au constatat pagube la aeronave", a declarat imediat Ministerul rus al Apărării, care, de regulă, neagă succesul operațiunilor ucrainene.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te