„Văduva diavolului”, femeia ucigașă în serie care și-a ucis toată familia pentru un motiv diabolic

DE Daniel Toșa | Actualizat: 27.02.2023 - 12:01
„Văduva diavolului”, femeia ucigașă în serie care și-a ucis toată familia pentru un motiv diabolic - FOTO: YouTube/ @skd

„Văduva diavolului”, femeia ucigașă în serie care și-a ucis toată familia pentru un motiv diabolic. Timp de aproape un deceniu, la mijlocul epocii victoriene, Mary Ann Cotton și-a otrăvit o serie de soți precum și pe oricine i-a stat în cale - inclusiv 11 dintre proprii copii.

SHARE

În 1872, văduva Mary Ann Cotton a vrut să se căsătorească pentru a cincea oară. Soții ei anteriori muriseră aproape toți în circumstanțe misterioase, iar ea a fost nevoită să aibă grijă de fiul ei vitreg de șapte ani, Charles Edward Cotton, a cărui îngrijire o împiedica acum să se recăsătorească.

„Văduva diavolului”, femeia ucigașă în serie care și-a ucis toată familia pentru un motiv diabolic

Femeia a glumit straniu: "Nu voi fi tulburată mult timp".

Și apoi tânărul Charles a murit. Suspectă de momentul ales, poliția londoneză a deschis o anchetă, iar autopsia a descoperit arsenic în stomacul băiețelului.

S-a aflat apoi că Charles nu era primul care murea în grija lui Cotton. Dintre cei patru soți ai ei, trei au murit în circumstanțe suspecte, inclusiv mulți dintre copiii proprii ai lui Cotton.

Citește și: Putin i-a unit. 95% dintre ucraineni cred că vor învinge în război. 87% vor în UE. 90% pro-Zelenski

În curând a devenit clar că poliția avea de-a face cu un otrăvitor în serie. Aceasta este povestea sfâșietoare a lui Mary Ann Cotton, primul criminal în serie din Marea Britanie.

Născută în 1832 în comitatul Durham, Anglia, Mary Ann Cotton a lucrat ca infirmieră și croitoreasă înainte de a se căsători cu William Mowbray în 1852.

FOTO: Captura YouTube/ @skd - Casa lui Mary Ann Cotton

Citește și: Unul din cei mai mari actori cere SUA avioane F-16 pentru Ucraina. Vom avem mâinile pătate de sânge

Banii din polițele de asigurare și-au înnegrit sufletul

Însă în 1856, tânăra familie a trăit o tragedie, când patru dintre cei cinci copii ai lor au murit de febră gastrică. Mowbray a cumpărat atunci o poliță de asigurare de viață pentru a se acoperi pe el și pe cei trei copii supraviețuitori ai lor în cazul în care ar fi murit.

Apoi, în anii 1860, cea mai mare teamă a lui Mowbray s-a adeverit când el și doi dintre copiii săi au murit din cauza aceleiași febre. Cotton a încasat banii de asigurare, și-a lăsat copilul supraviețuitor cu mama sa și s-a căsătorit cu un bărbat pe nume George Ward.

Mai puțin de un an mai târziu, acesta era mort, iar Cotton a primit încă o plată de asigurare.

Dar Cotton nu a rămas văduvă pentru mult timp. În 1867, s-a căsătorit pentru a treia oară. Acesta se numea James Robinson, iar ea l-a presat să încheie și el o poliță de asigurare de viață, dar el a refuzat, mai ales după ce patru dintre copiii săi au murit.

Căsătoria s-a încheiat, iar Robinson a scăpat cu viață. Următorul ei soț, cu care s-a căsătorit în 1870, nu a fost la fel de norocos. În timp ce îi strângea banii de asigurare, a rămas însărcinată cu copilul unui al cincilea bărbat. Dar apoi acesta a murit în circumstanțe suspecte.

În total, Cotton a ucis aproximativ 21 de persoane, inclusiv 11 dintre copiii ei.

FOTO: YouTube/ @skd

Care a fost secretul ei mortal?

Cotton a fost vicleană în crimele sale. A folosit cu iscusință arsenic, care imita simptomele febrei gastrice. Iar înainte de anii 1830, otrăvirea cu arsenic era în mare parte nedetectabilă, până când chimistul James Marsh a dezvoltat un test pentru a o detecta.

În plus, otrăvirea cu arsenic a fost un eveniment comun în epoca victoriană, unde oamenii intrau în contact cu otrava zilnic. Jucăriile pentru copii și tapetul conțineau arsenic. Chiar și cărucioarele pentru copii conțineau arsenic.

În 1858, când Cotton era încă căsătorită cu primul ei soț, 15 persoane au murit după ce au mâncat bomboane care conțineau accidental arsenic, în ceea ce este cunoscut acum sub numele de incidentul de otrăvire cu dulciuri de la Bradford.

Prin urmare, otrăvirile accidentale au avut loc, dar cu peste 20 de decese suspecte sub acoperișul lui Cotton, otrăvirile nu păreau a fi un accident. Și, după cum avea să arate ancheta, cu siguranță nu au fost.

"Mary Ann Cotton, o văduvă, se află în arest la West Auckland, fiind acuzată că și-a otrăvit fiul vitreg, în vârstă de opt ani. Se spune că prizoniera, care este comparativ o femeie tânără, a avut trei soți și 15 copii, și că aceștia, precum și doi chiriași, au murit sub acoperișul ei."

Procesul pentru crimele în serie a început când a dat naștere ultimului copil în închisoare

Procesul lui Cotton a început în 1873, după ce aceasta a dat naștere ultimului copil în închisoare. În timpul procesului, acuzarea a prezentat dovezile potrivit cărora Charles Cotton a murit de febră gastrică din cauza ceaiului otrăvit al mamei sale vitrege.

Apărarea lui Cotton a susținut că Charles trebuie să fi murit din cauza arsenicului din tapet. Dar cum rămâne cu celelalte aproape două duzini de morți? Poliția a exhumat cadavrul iubitului lui Cotton, care a murit cu puțin timp înainte de fiul ei vitreg. "Au găsit simptome inconfundabile de otrăvire", relata un ziar britanic.

Juriul a petrecut o oră deliberând înainte de a o găsi totuși vinovată.

La 24 martie 1873, Mary Ann Cotton, prima criminală în serie din Marea Britanie, a fost spânzurată pentru crimele sale.

Astăzi, psihologii subliniază că femeile criminale în serie au, de obicei, ținte și motive diferite de cele ale bărbaților criminali în serie. La fel ca Mary Ann Cotton, femeile ucigașe în serie țintesc persoane din propria familie, ucid pentru bani și, de asemenea, sunt mai predispuse să folosească arme precum otrava, potrivit allthatsinteresting.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te