Un român a stors 100.000 € de la doi preoți italieni. Cum a reușit să-i păcălească. ”Știu unde ești”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 29.12.2023 - 13:22
Preoții i-au dat bani după ce i-a amenințat românul Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Un român de 37 de ani a păcălit doi preoți italieni să-i dea 100.000 de euro. Acesta le-a spus că are probleme financiare urgente. Apoi a trecut la amenințări.

SHARE

Doi preoți italieni au fost păcăliți de un român, care a stors de la ei 100.000 de euro. Acesta le-a spus că are probleme financiare urgente. Apoi a trecut la amenințări. 

Bărbatul, cunoscut sub numele de „Marcello”, s-a prezentat inițial la ușa bisericii din zona San Paolo, solicitând ajutor sub pretextul unor probleme financiare urgente.

Un român a stors 100.000 € de la doi preoți italieni. Cum a reușit să-i păcălească?

Românul a început prin a solicita haine și mâncare, povestindu-le preoților despre problemele financiare ale familiei sale.

Citește și: Român de 33 de ani, ucis în Italia de un alt român. Victima, găsită cu un cuțit înfipt în spate

"Soția mea este bolnavă și trebuie operată, fiul meu merge la școală, dar nu pot să-i cumpăr cărți", i-a spus el, reușind să obțină o donație în numerar de peste 10.000 de euro.

În plus, preoții i-au oferit o scrisoare de recomandare pentru a-i ajuta să obțină sprijin suplimentar de la alte parohii din oraș, potrivit stiridiaspora.ro.

După acest moment bărbatul a dispărut pentru câteva luni, reapărând în luna iunie. 

La revenirea sa, a început să ceară sume tot mai mari de bani, iar când preoții au refuzat să-i mai ofere sprijin financiar, a recurs la amenințări și mesaje agresive.

Unul dintre preoți a părăsit biserica pentru a se ocupa de probleme administrative, iar celălalt, în vârstă de peste 80 de ani, se mutase în altă parte.

Cu toate acestea, românul încă avea numerele lor de telefon și a început să-i hărțuiască cu mesaje amenințătoare, avertizându-i că "o să se termine rău de tot" dacă nu îi dădeau ceea ce solicita.

Cu timpul, presiunile și amenințările au devenit insuportabile pentru preoți, care au fost determinați să transfere fonduri către agresor, totalizând aproape 100.000 de euro.

Cu toate acestea, bărbatul român nu s-a oprit și a continuat să ceară mai mult, amenințându-i și hărțuindu-i continuu.

Citește și: Cum s-a dat de gol un român că și-a ucis vecina. Greșeala, făcută într-o convorbire cu soția

„Nu e suficient. Nu e suficient. Am nevoie de mai mulți. Și dacă vorbești, te bat. O să vezi tu. Nu trebuie să vorbești despre asta cu nimeni. Oricum știu unde ești.”, le spunea pe rând celor doi preoți, conform presei italiene.

Situația a ajuns la urechile autorităților atunci când unul dintre preoți, îngrijorat de evoluția situației, a cerut ajutor financiar chiar surorii sale. 

La început, sumele erau mici, dar au crescut rapid. Susținută de suspiciunile față de schimbarea bruscă a stilului de viață a fratelui său, femeia a investigat și a reușit să-l convingă să meargă la poliție.

Cazul a fost preluat de un procuror, iar românul a fost arestat sub acuzația de acte de persecuție. El a negat acuzațiile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te