Sub „reflectorul” sancțiunilor: Cu ce afaceri se ocupă fiicele lui Putin, Katerina și Maria

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 12.04.2022 - 21:55
Una dintre puținele imagini cu Maria Vorontsova și Vladimir Putin. / Foto: bloomberg.com
Katerina Tikhonova, fiica cea mică a lui Putin cu prima soție. / Foto: bloomberg.com

De zeci de ani, viețile fiicelor lui Vladimir Putin din prima căsătorie, Katerina și Maria, au fost un mister. În contextul sancțiunilor internaționale extinse, afacerile opace ale celor două fete au intrat sub lumina reflectoarelor.

SHARE

Putin a avut două fiice în prima căsătorie cu fosta însoțitoare de bord Liudmila Shkrebneva – Maria și Katerina. Cei doi au fost căsătoriți timp de trei decenii până la divorțul din 2013.

Maria s-a născut la Leningrad, în 1985, iar Katerina, în Germania, în 1986, acolo unde familia Putin locuia la acea vremea, când actualul președinte al Rusiei lucra pentru KGB. Dar niciuna nu a purtat și nu poartă numele de Putin. Numele de familie al Katerinei este Tikhonova, iar cel al Mariei, Vorontsova.  

Citește și: FOTO Fosta soție a lui Putin l-a părăsit pentru un afacerist. Stewardesă, face milioane € din chirii

Într-un interviu acordat televiziunii de stat Channel One în 2011, Putin a spus că fiicele sale duc „vieți obișnuite”, că „nu sunt implicate în politică sau în afaceri, slavă Domnului”. Dar acest lucru pare să se fi schimbat în anii următori, ambele fiice ale lui Putin intrând în afaceri în timp ce erau în mediul academic, relatează Bloomberg

Maria Vorontsova, care acum are 37 de ani, este endocrinolog. Ea este coproprietară a unei companii medicale numită Nomeko, care se axează pe diagnosticare și tratament de înaltă tehnologie.

Citește și: Unde se ascunde fostul ginere al lui Putin. Iubita i-a organizat o petrecere în Dubai

Katerina Tikhonova (36 de ani) este legată de un proiect de 1,6 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unui centru științific și a unui „incubator” de startup-uri lângă Universitatea de Stat din Moscova. Ea a condus, de asemenea, centrul de inteligență artificială al școlii de elită, precum și fondul asociat al acestui centru numit Fondul Național de Dezvoltare Intelectuală. Ambele sunt administrate de fundația Innopraktika, în care sunt implicați apropiați ai lui Putin, precum CEO-ul Rosneft, Igor Sechin, și CEO-ul Gazprombank, Andrei Akimov, ca administratori ai consiliului de administrație.

Fostul soț al Katerinei Tikhonova, Kirill Shamalov, a făcut o avere investind în gigantul petrochimic Sibur Holding, cu ajutorul unui împrumut de la banca de stat controlată Andrei Akimov. Apoi, când a divorțat de fiica lui Putin a pierdut aproape totul, fiind „nevoit” să-și vândă acțiunile.

Citește și: FOTO Trecutul tumultos al Alinei Kabaeva, amanta lui Putin: între petreceri nocturne și depresie

Putin, care își păzește strict viața privată, a spus foarte puține în public despre copiii săi. Fetele sale au acordat câteva interviuri presei, dar nu au fost identificate explicit drept fiicele lui Putin.

Ele au apărut rar în fața camerei de filmat. Katerina Tikhonova, de exepmplu, a fost văzută concurând într-o competiție de rock and roll în Elveția, în 2013.

Pe de altă parte, există zvonuri că Putin are o a treia fiică (sau chiar o pereche de gemene) cu actuala iubită, fosta gimnastă ritmică rusă Alina Kabaeva.

 

 
 
 
 
 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te