FOTO Fosta soție a lui Putin l-a părăsit pentru un afacerist. Stewardesă, face milioane € din chirii

DE Alex Darvari | Actualizat: 29.03.2022 - 10:07

Pe fondul tulburărilor care se desfășoară între Rusia și Ucraina, întreaga lume urmărește care va fi următoarea mișcare a președintelui rus Vladimir Putin. Dar alții se întreabă dacă există cineva care, în intimitate, îi oferă sfaturi prețioase.

SHARE

În 1983, Putin s-a căsătorit cu Liudmila Aleksandrovna Ocheretnaia. Înainte de a divorța în 2014, cuplul a avut doi copii, Maria Vorontsova și Katerina Tikhonova. Fiicele lui și-au schimbat numele de familie de „Putina”.

Liudmila s-a născut din părinții Alexandru (Avramovici) și Ekaterina Tikhonovna Shkrebneva. Tatăl ei a lucrat la uzina mecanică din Kaliningrad pentru a o crește. Ekaterina a studiat și a devenit lingvistă în orașul ei natal, Kaliningrad, Uniunea Sovietică.

A studiat spaniola și germana la Universitatea de Litere

Liudmila a lucrat ca însoțitor de bord pentru filiala Kaliningrad a Aeroflot în primii ei ani. Prin intermediul unui prieten comun, ea l-a cunoscut pe Vladimir Putin la Leningrad.

S-au căsătorit la începutul anilor optzeci, în iulie. Data exactă a căsătoriei lor a fost 28 iulie 1983. Avea să fie mama celor două fiice ale sale.

Citește și: Putin se lăuda că poate ocupa șase capitale europene, inclusiv Bucureștiul, în două zile

În timpul căsătoriei cu Vladimir Putin, ea obișnuia să predea limba germană la Universitatea de Stat din Leningrad. A predat din 1990 până în 1994.

A devenit reprezentantă la Moscova pentru Telecominvest, o companie de telecomunicații. Ea a lucrat aici din 1998 până în 1999 și obișnuia să răspundă la apeluri telefonice și să organizeze întâlniri pentru filiala din Moscova.

Citește și: Abramovici și doi negociatori ucraineni ar fi fost otrăviți de ruși. Ce simptome acuză cei trei

Vladimir Putin și Liudmila au avut două fiice în cei 30 de ani petrecuți împreună. Fiica lor cea mare s-a născut în Leningrad, Uniunea Sovietică. Se numește Maria.

FOTO Cine este fosta soție a lui Putin, care l-a părăsit în 2013 pentru un afacerist rus

A doua fiică a lor s-a născut la Dresda, Germania de Est și a fost numită Iekaterina (Katja).

Maria s-a născut pe 28 aprilie 1985 și Ekaterina pe 31 august 1986. Ambele s-au născut la un an distanță și viața lor a fost ținută sub vălul secretului.

Liudmila și Vladimir Putin și-au anunțat public divorțul pe 6 iunie 2013. S-a spus că decizia este reciprocă. În aprilie 2014, Kremlinul a confirmat că divorțul a fost finalizat. Acesta a pus capăt căsătoriei de 30 de ani.

După câțiva ani, s-a raportat că Liudmila s-a căsătorit cu Artur Ocheretni. Căsătoria a avut loc la începutul anului 2015. Ea duce o viață discretă, așa cum a preferat să o facă de-a lungul vieții.

Milionară din chirii

Fosta soție a președintelui rus Vladimir Putin a contribuit la crearea și susține acum o fundație care deține o proprietate istorică din Moscova, care generează milioane de dolari de la chiriași, a scris Insider în 2017.
Clădirea a fost renovată cu ajutorul unor asociați ai lui Putin, iar veniturile din chirie sunt plătite unei companii private deținute de o persoană al cărei nume este același cu numele de fată al fostei soții a lui Putin, arată documentele corporative.

Chiria vine de la Casa Volkonski din centrul Moscovei, care a fost casa unui aristocrat în vremurile pre-sovietice și este acum deținută de Centrul pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Interpersonale (CDIC). Liudmila Putina a ajutat la înființarea fundației non-comerciale, potrivit unui raport din ziarul de stat Rossiiskaya Gazeta și a două surse care au colaborat cu centrul. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te