"După cum puteţi observa, toate opţiunile sunt deschise. Există o gamă largă de opţiuni", a spus secretarul de stat adjunct pentru afaceri europene şi eurasiatice, Karen Donfried, într-o discuţie la telefon cu presa.
Citește și: Românii, primul loc din Uniunea Europeană la capitolul „îmi place să le spun celorlalți ce să facă”
"Acum Alianţa Nord-Atlantică trebuie să decidă care sunt următorii paşi pe care vrea să îi facă", a mai declarat ea.
Afirmaţia vine înaintea unei vizite a secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, în Letonia şi Suedia săptămâna viitoare pentru a participa la reuniunile NATO şi Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).
Karen Donfried a precizat că subiectul concentrării "ample şi neobişnuite" de trupe de către Rusia va fi în fruntea agendei celor două reuniuni.
Citește și: Firea a lăsat Bucureștiul în faliment, dar îl atacă pe Nicușor Dan: Cum să nu-ți plătești facturile?
Oficiali americani, ai NATO şi ucraineni au tras un semnal de alarmă în ultimele săptămâni în legătură cu ceea ce spun a fi mişcări neobişnuite de trupe ruseşti în apropiere de graniţa cu Ucraina, sugerând că Moscova ar putea lansa un atac asupra vecinului său, acuzaţii respinse de Moscova.
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, şi ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, vor fi prezenţi la reuniunea miniştrilor OSCE, la sfârşitul săptămânii viitoare, la Stockholm, dar nu se ştie deocamdată dacă vor avea o întrevedere bilaterală, potrivit Agerpres.