SUA Preot spitalizat cu Covid după ce și-a criticat enoriașii că n-au venit la slujbă în pandemie

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 07.08.2020 - 11:46
Foto: Captura Video

Un preot care a criticat restricțiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19 a fost diagnosticat cu coronavirusul la câteva ore după ce și-a catalogat enoriașii drept credincioși „călduți” fiindcă n-au venit la biserică în timpul pandemiei, relatează The Independent.

SHARE

Monseniorul Charles Pope de la biserica catolică Sfântul Ciprian din Washington D.C. a fost diagnoticat și spitalizat cu COVID-19 în 27 iulie, potrivit Huffpost, acesta fiind externat la 1 august și în autoizolare de atunci.

Pope a publicat o înregistrare video în ziua externării în care afirma că îi parte „foarte rău” pentru „inconveniența” pe care absența sa a cauzat-o, afirmând că a luat măsuri de precauție în timpul slujbelor ținute pe perioada pandemiei.

Însă acesta a adăugat că „undeva de-a lungul drumului trebuie să acceptăm faptul că trăim într-o lume care este riscantă. Putem lua precauțiile necesare dar nu vom putea niciodată să prevenim contractarea unei boli iar una ne va ucide în cele din urmă. Cu toții ne îndreptăm în cele din urmă către mormânt”.

Dr. LaQuandra Nesbitt, directorul departamentului de sănătate a Districtului Columbia, a emis un comunicat vineri în care anunța că toate persoanele care au primit împărtășania între 25 și 27 iulie ar trebui să se autoizoleze pentru 14 zile.

Preotul catolic criticase anterior restricțiile care au fost impuse în statele americane în ultimele săptămâni pentru a preveni răspândirea coronavirusului, printre acestea numărându-se și limitarea numărului de enoriași care pot participa la o slujbă sau închiderea bisericilor.

Acesta a argumentat că biserica „a capitulat” îngrijorărilor privind criza, afirmând că „trebuie să reflectăm la ce s-a întâmplat și să nu mai permitem niciodată unui guvernator sau primar să dicteze dacă, când sau cum putem administra sfintele taine”.

În 27 iulie, cu doar câteva ore înainte să fie diagnosticat și spitalizat cu coronavirusul, preotul îi criticase pe catolicii care nu au participat la slujbe în ultimele luni în cadrul unei emisiuni radio.

„Cred că un număr semnificativ sau cel puțin jumătate din numărul celor care n-au venit au fost călduții”, a declarat acesta, adăugând că „s-ar putea să îi fi pierdut de tot fiindcă am zis că uite, sănătatea voastră fizică este mai importantă decât cea spirituală”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.