Strategia Stalingrad. Rusia pierde 1.000 de soldați pe zi, dar continuă atacurile în masa în Ucraina

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.04.2024 - 09:32
Strategia Stalingrad. Rusia pierde 1.000 de soldați pe zi, dar continuă atacurile în masa în Ucraina - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ
Strategia Stalingrad. Rusia pierde 1.000 de soldați pe zi, dar continuă atacurile în masa în Ucraina - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Strategia Stalingrad. Ministerul britanic al Apărării a dezvăluit că forțele rusești pierd în medie aproape 1.000 de soldați în fiecare zi în timp ce lansează atacuri masive cu „valuri umane” asupra Ucrainei.

SHARE

"De la invazia din 2022 din februarie, forțele rusești au suferit în medie 658 de pierderi pe zi", a declarat ministerul britanic al apărării într-o postare pe X duminică, care a colaționat numărul de victime și răniți ruși.

Strategia Stalingrad. Rusia pierde 1.000 de soldați pe zi, dar continuă atacurile în masa în Ucraina

"În fiecare an s-a înregistrat o creștere a ratei medii zilnice de pierderi, de la 400 în 2022, la 693 în 2023, la 913 până în primul trimestru din 2024", a continuat postarea. "Creșterea reflectă dependența continuă a Rusiei de masă pentru a susține presiunea asupra liniilor de front ucrainene".

Dispeceratul serviciilor de informații a menționat că numărul pierderilor zilnice ale Rusiei a scăzut ușor în martie. Scăderea numărului, a declarat ministerul britanic al apărării, "corespunde cu mai puține atacuri raportate în ultima lună".

"Reducerea operațiunilor ofensive rusești reflectă foarte probabil o serie de factori: o perioadă de odihnă și refacere după capturarea Avdiivka și intenția de a reduce notificările de morți în timpul alegerilor rusești", a precizat ministerul britanic al Apărării.

Citește și: Macron trimite portavionul nuclear - emblema flotei franceze - în Mediterană: Un mesaj pentru Rusia

Putin nu pune preț pe viața rușilor. Rusia atacă cu „valuri umane”

Aceasta nu este prima dată când numărul victimelor rusești a ajuns în centrul atenției. Faptul că Rusia se bazează pe războiul de uzură înseamnă că a trecut prin pierderi semnificative de când a invadat Ucraina.

În ianuarie, un comandant ucrainean a declarat pentru CNN că Rusia își monta asalturile cu atacuri "non-stop" pe valuri umane.

Citește și: VIDEO Norvegia predă Ucrainei 22 de avioane F-16. 12 pot intra imediat în luptă cu Rusia

"Asalt după asalt, non-stop. Dacă ucidem 40-70 dintre ei cu drone într-o zi, a doua zi își reînnoiesc forțele și continuă să atace", a declarat comandantul.

Unele închisori, închise după ce toți deținuții au fost trimiși pe front în Ucraina

Nevoia vorace de mai multe trupe a însemnat că Rusia a trebuit să apeleze la deținuți pentru a-și alimenta efortul de război. De fapt, armata rusă a recrutat atât de mulți prizonieri încât a trebuit chiar să închidă unele dintre închisorile sale pentru a "optimiza și a economisi bani".

Dar concentrarea îngustă asupra strângerii de trupe pentru război poate avea implicații pe termen lung pentru economia Rusiei. Războiul din Ucraina a lăsat Rusia cu un deficit sever de forță de muncă.

În decembrie, Institutul de Economie al Academiei Ruse de Științe a declarat că economia rusă are un deficit de aproximativ 5 milioane de lucrători.

"Până în prezent, este foarte probabil ca Rusia să fi pierdut peste 355.000 de persoane ucise și rănite în timpul războiului din Ucraina", a declarat Ministerul britanic al Apărării într-o dispecerat de informații la 3 martie, potrivit Businessinsider.com.

Reprezentanții ministerului rus al apărării nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Business Insider trimisă în afara orelor obișnuite de lucru.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te