"De la invazia din 2022 din februarie, forțele rusești au suferit în medie 658 de pierderi pe zi", a declarat ministerul britanic al apărării într-o postare pe X duminică, care a colaționat numărul de victime și răniți ruși.
Strategia Stalingrad. Rusia pierde 1.000 de soldați pe zi, dar continuă atacurile în masa în Ucraina
"În fiecare an s-a înregistrat o creștere a ratei medii zilnice de pierderi, de la 400 în 2022, la 693 în 2023, la 913 până în primul trimestru din 2024", a continuat postarea. "Creșterea reflectă dependența continuă a Rusiei de masă pentru a susține presiunea asupra liniilor de front ucrainene".
Dispeceratul serviciilor de informații a menționat că numărul pierderilor zilnice ale Rusiei a scăzut ușor în martie. Scăderea numărului, a declarat ministerul britanic al apărării, "corespunde cu mai puține atacuri raportate în ultima lună".
"Reducerea operațiunilor ofensive rusești reflectă foarte probabil o serie de factori: o perioadă de odihnă și refacere după capturarea Avdiivka și intenția de a reduce notificările de morți în timpul alegerilor rusești", a precizat ministerul britanic al Apărării.
Citește și: Macron trimite portavionul nuclear - emblema flotei franceze - în Mediterană: Un mesaj pentru Rusia
Putin nu pune preț pe viața rușilor. Rusia atacă cu „valuri umane”
Aceasta nu este prima dată când numărul victimelor rusești a ajuns în centrul atenției. Faptul că Rusia se bazează pe războiul de uzură înseamnă că a trecut prin pierderi semnificative de când a invadat Ucraina.
În ianuarie, un comandant ucrainean a declarat pentru CNN că Rusia își monta asalturile cu atacuri "non-stop" pe valuri umane.
Citește și: VIDEO Norvegia predă Ucrainei 22 de avioane F-16. 12 pot intra imediat în luptă cu Rusia
"Asalt după asalt, non-stop. Dacă ucidem 40-70 dintre ei cu drone într-o zi, a doua zi își reînnoiesc forțele și continuă să atace", a declarat comandantul.
Unele închisori, închise după ce toți deținuții au fost trimiși pe front în Ucraina
Nevoia vorace de mai multe trupe a însemnat că Rusia a trebuit să apeleze la deținuți pentru a-și alimenta efortul de război. De fapt, armata rusă a recrutat atât de mulți prizonieri încât a trebuit chiar să închidă unele dintre închisorile sale pentru a "optimiza și a economisi bani".
Dar concentrarea îngustă asupra strângerii de trupe pentru război poate avea implicații pe termen lung pentru economia Rusiei. Războiul din Ucraina a lăsat Rusia cu un deficit sever de forță de muncă.
În decembrie, Institutul de Economie al Academiei Ruse de Științe a declarat că economia rusă are un deficit de aproximativ 5 milioane de lucrători.
"Până în prezent, este foarte probabil ca Rusia să fi pierdut peste 355.000 de persoane ucise și rănite în timpul războiului din Ucraina", a declarat Ministerul britanic al Apărării într-o dispecerat de informații la 3 martie, potrivit Businessinsider.com.
Reprezentanții ministerului rus al apărării nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Business Insider trimisă în afara orelor obișnuite de lucru.