Citat de postul de radio ERR, colonelul Ants Kiviselg, comandantul Centrului estonian de Informații pentru Apărare susține că militarii coreeni care vor lupta pe fronul ucrainean vor pur și simplu „carne de tun” și că nu vor influența cursul războiului.
Soldații din Coreea de Nord, în „mașina de tocat carne” a Ucrainei. Au greșit pregătirea de război
„Acești soldați au ajuns probabil pe teritoriul Federației Ruse la începutul lunii octombrie, unde au urmat pregătirea preliminară în districtul militar de est, care a durat aproximativ două-patru săptămâni, după care au fost trimiși pe frontul ucrainean”, Kiviselg.
Citește și: Militarii dezertori din Coreea de Nord oferă ajutor Ucrainei. Ei știu cum luptă foștii camarazi
„În total, Coreea de Nord ar fi trebuit trimită Federației Ruse între 10.000 și 12.000 de soldați, inclusiv 500 de ofițeri și trei generali. Este probabil ca sosirea soldaților nord-coreeni pe frontul ucrainean să aibă loc în etape. Sosirea ulterioară a unităților nord-coreene pe frontul ucrainean va avea loc apoi în următoarele săptămâni”, a spus Kiviselg pentru postul de radio.
Antrenați pentru munte
Kiviselg a spus că, de regulă, soldații nord-coreeni sunt antrenați să lupte în zonele muntoase, ceea ce înseamnă că teritoriul Ucrainei și clima și geografia acesteia le sunt necunoscute. „Și, în același sens, antrenamentul lor nu include cu adevărat lupte în astfel de zone. Antrenamentul prin care trec în Federația Rusă nu este foarte bun, cu siguranță. Așa că ne putem aștepta ca unitățile nord-coreene să sufere pierderi grele în Ucraina și, probabil, pierderi chiar mai mari decât cele ale Federației Ruse”, a spus Kiviselg.
Citește și: VIDEO Soldații nord-coreeni intră în război în Kursk. Rușii i-au învățat 100 de cuvinte: „Trageți"
În ciuda acestui fapt, potrivit lui Kiviselja, este posibil ca Phenianul să continue să trimită unități în Rusia și pe frontul ucrainean. „Evaluarea centrului de informații este încă că această trimitere de unități nord-coreene pe frontul ucrainean nu va aduce o schimbare majoră în acest moment”, a mai comentat Kiviselg.