Aceasta va fi „crescută” în laborator dintr-o singură celulă de pui.
Singapore este prima și, până în prezent, singura țară din lume în care carnea crescută în laboratoare poate fi comercializată și consumată.
Celulele stem sunt prelevate de la animale printr-o biopsie și sunt apoi congelate în azot lichid pentru a le păstra timp de mai mulți ani.
Pentru a produce carne, celulele sunt înmulțite într-un bioreactor. Tehnologia nu este încă pregătită pentru producția în masă, dar, teoretic, o singură biopsie ar fi suficientă pentru a produce sute de tone de carne, potrivit Der Spiegel.
Guvernul speră că țara poate deveni gazda tehnologiilor care stau la baza alimentelor viitorului, o industrie extrem de profitabilă, investitorii din întreaga lume injectând deja miliarde de dolari în noul sector alimentar.
Citește și
Aveți grijă cu medicamentele! Paracetamolul conține sare cât 21 de porții de cartofi prăjiți
Medicul care a modificat genetic doi copii înainte de naștere a ieșit din închisoare. Niciun regret
Sursele alternative de proteine, inclusiv carnea cultivată în laborator, reprezintă în prezent 2 % din piața globală a cărnii.
Până în 2035, se așteaptă ca această cotă să fie de cinci ori mai mare. Iar acum că prețurile alimentelor au crescut vertiginos din cauza pandemiei și a invaziei rusești în Ucraina, adăugându-se la foametea și crizele de mediu care afectează deja lumea, unii experți considerând carnea cultivată din celule stem o revoluție tehnologică.
Singapore este, de asemenea, dependentă de importurile de alimente, 90% dintre acestea provenind din străinătate.
Țara nu are aproape deloc terenuri agricole proprii. Guvernul dorește să schimbe situația până în 2030 și finanțează startup-uri care vin cu modalități de a produce un înlocuitor pentru ouă și altul care produce sisteme inteligente de grădină pe acoperișuri.
Accentul se pune în mare parte pe tehnologiile cu celule stem care vizează producerea de alimente precum lapte, pește și carne.