Putin se teme de o lovitură de stat? Serviciul de Securitate chemat să apere clădirile guvernului

DE Adina Mutăr | Actualizat: 01.11.2023 - 07:58
Serviciul rus de Securitate iese să apere clădiri guvernamentale - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Putin - Foto: Profimedia Images

Putin se teme de o lovitură de stat? Serviciul de Securitate chemat să apere clădirile guvernului. FSO, agenția responsabilă cu securitatea oficialilor ruși, iese la exerciții în perioada 1-3 noiembrie, în timp ce Kremlinul neagă că Putin ar fi mort.

SHARE

Serviciul rus de securitate iese la „exerciții” în Moscova, în clădiri guvernamentale, inclusiv în Parlament, și ar putea implica utilizarea vehiculelor blindate ale Serviciului Federal al Gărzii Naționale a Federației Ruse, potrivit Tass.

Garda Națională este cea în care Kremlinul are încredere pentru cum a acționat în timpul insurecției declanșată de Evgheni Prigojin, șeful Wagner.

Putin se teme de o lovitură de stat? Serviciul de Securitate chemat să apere clădirile guvernului

Exercițiile se vor desfășura în cooperare cu forțele de ordine și serviciile de urgență, potrivit Anadolu.

Totodată, Kremlinul a respins, în mod extraordinar, „minciunile” conform cărora Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, ar fi murit în luxosul său palat din pădurea Valdia, pe fondul suspiciunilor că o „lovitură de stat” este în desfășurare la Moscova.

Acest lucru vine după ce un canal Telegram, General SVR, care susține că are surse în cercul apropiat al lui Putin, a anunțat că Putin a murit.

Mai mult, a susținut că o „lovitură de stat” este în curs de desfășurare în Rusia, deoarece cercul interior al lui Putin ar încerca să-l înlocuiască pe președinte cu sosia acestuia, ca să nu piardă puterea.

Însă purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat presei de stat RIA Novosti că raportul este o „informare absurdă”.

La începutul acestei săptămâni, el a negat ferm că Putin a suferit un atac de cord weekendul trecut.

Acest canal, General SVR, se spune că este finanțat de persoane odată apropiate lui Putin, care au pierdut teren și că rapoartele false despre bolile lui Putin și moartea lui constituie dovada unei lupte intense pentru putere la Kremlin, în care ar putea fi implicați și ofițeri de la informațiile militare GRU.

Postarea General SVR suna alarma: „Atenție! În prezent există o tentativă de lovitură de stat în Rusia!, potrivit dailymail.co.uk.

„Rusia pierde controlul asupra evenimentelor”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a constatat, după evenimentele din Daghestan, că Rusia pierde controlul asupra zonelor sale sensibile.

„Și-a mobilizat toate forțele pentru a încerca să nu piardă ceea ce a confiscat în Ucraina, dar, făcând acest lucru, și-a contaminat propriul teritoriu cu un asemenea nivel de ură și degradare încât, pentru a doua oară în acest an, Rusia pierde controlul asupra evenimentelor.

Vedem cum rebelii (Wagner) se îndreaptă spre Moscova și nimeni nu-i oprește. Vedem acum că verticala de putere din Daghestan se evaporă, ducând la o adevărată răsturnare. Toate acestea sunt semnale că Rusia poate, deocamdată, să susțină operațiuni militare și crește presiunea asupra liniei de front în unele locuri, dar nu poate rezista strategic acestei confruntări”, a declarat Zelenski potrivit pravda.com.ua.

Duminică, 29 octombrie, protestatarii antisemiți au pătruns în aeroportul din Mahacikala (Daghestan, Rusia) și au încercat să intre într-un avion sosit de la Tel Aviv, căutând în mod special evrei.

Citește și: Rusia avertizează SUA și NATO cu un război nuclear. Șoigu: „Vor să submineze securitatea Rusiei”

Din cauza acestui episod îngrijorător, liderul Ceceniei și omul lui Putin, Ramzan Kadîrov, a autorizat poliția să tragă pentru a ucide orice manifestant antisemit.

Potrivit rferl.org, într-o postare pe Telegram din 31 octombrie, Kadîrov a scris că a ordonat poliției „să tragă trei focuri de avertizare în aer și după aceea, dacă persoana nu se supune, să tragă un al patrulea foc în frunte”.

Citește și: VIDEO Rușii aruncă infanteria "Sturm-Z" drept carne de tun lângă Avdiivka. 70% din personal, ucis

Kadîrov, la fel ca Moscova, a acuzat Ucraina și țările occidentale că „inspiră” revolte antisemite, dar fără a prezenta dovezi.

Rusia intră din nou în spirala unui război nuclear cu SUA și NATO, după ce ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a avertizat asupra posibilității unui conflict nuclear catastrofal între puterile nucleare în cadrul unui forum de la Beijing.

Luând cuvântul la Forumul de securitate Xiangshan din China, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că SUA și NATO continuă "să încerce să submineze securitatea Rusiei și să ne priveze de voința de a rezista", potrivit agenției de știri rusești de stat Tass.

Toate aceste elemente cresc și mai mult îngrijorările că se întâmplă ceva la Moscova, ceva ce poate scăpa de sub control. Și nici nu se știe al cui este „controlul”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te