VIDEO Rușii aruncă infanteria "Sturm-Z" drept carne de tun lângă Avdiivka. 70% din personal, ucis

DE Daniel Toșa | Actualizat: 31.10.2023 - 09:02
Rușii aruncă infanteria "Sturm-Z" drept carne de tun lângă Avdiivka. 70% din personal, ucis - Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

În atacurile de lângă Avdiivka, rușii folosesc unități de infanterie "Sturm-Z", neprotejate, drept pentru care pierderile sunt colosale. Aproximativ 70% din personalul trimis pe front a fost nimicit în doar câteva zile, spun experții de la Institutul pentru Studiul Războiului.

SHARE

Experții remarcă faptul că forțele rusești continuă să folosească unități de asalt "Sturm-Z", formate în principal din membri ai personalului, în asalturile frontale conduse de infanteriști.

Rușii aruncă infanteria "Sturm-Z" drept carne de tun lângă Avdiivka. 70% din personal, ucis

Purtătorul de cuvânt al grupului Tauri, colonelul Oleksandr Shtupun, a declarat la 30 octombrie că trupele rusești se pregătesc să efectueze "atacuri cu carne" (atacuri frontale de infanterie - n.r.) în apropiere de Avdiivka și antrenează unități "Sturm-Z" pentru viitoarele asalturi fără echipament și fără echipament.

Un "războinic" rus care se presupune că se află în direcția Avdiiv a afirmat că "atacurile cu carne de tun" sunt atunci când infanteria rusă atacă fără sprijin de artilerie.

El a susținut că atunci când două regimente rusești efectuează "atacuri cu carne" unul lângă altul, joncțiunea dintre zonele de responsabilitate ale celor două regimente rămâne neprotejată și vulnerabilă la contraatacurile ucrainene.

Citește și: Bruiajul electronic al Rusiei pune în pericol nave și avioane românești. Vina, aruncată pe Ucraina

Un alt "ofițer militar" rus a afirmat că unitățile de asalt "Sturmu-Z" din direcția Avdiiv și de pe flancul sudic al Bahmut sunt deseori distruse după câteva zile de operațiuni active și pierd în medie între 40 și 70 la sută din personalul lor.

El a criticat slaba pregătire a unităților militare rusești "Sturma-Z" și reticența ofițerilor de a ține cont de sugestiile comandanților "Sturma-Z" atunci când le atribuie misiuni de luptă.

Citește și: VIDEO Piloții ucraineni încep antrenamente pe F-16 în România în 2 săptămâni. Cine trimite avioanele

Potrivit "corpului militar" rus, unitățile "Sturma-Z" sunt adesea aduse în luptă înainte de a efectua recunoașteri sau de a stabili contactul cu unitățile vecine și, de regulă, încearcă să-și evacueze răniții fără acoperire de artilerie, ceea ce duce la pierderi și mai mari.

Unul dintre ei a declarat că acești factori duc la faptul că unitățile "Assault-Z" se transformă în "fiare vechi" fără a obține rezultate semnificative.

"Ineficiența unităților "Sturma-Z" a fost raportată în mod repetat de către ISW", adaugă experții.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te