Șefă de poliție și șefa unei rețele de trafic de droguri. O așteaptă vreo 20 de ani de pușcărie

DE Elena Andrei | Actualizat: 01.04.2023 - 02:00
Joanne Marian Segovia-Foto: Joanne Marian Segovia-LinkedIn

Un director executiv de poliție a condus o rețea de droguri din casa ei și și-a folosit computerul de birou și contul UPS pentru a comanda și distribui opioide și alte droguri, acuză oficialii federali.

SHARE

Șefa de poliție Joanne Marian Segovia, care lucrează pentru Asociația Ofițerilor de Poliție din San Jose (POA) din 2003, a fost acuzată de tentativa de a importa ilegal un opioid sintetic numit Valeryl fentanil.

Ea riscă o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare federală dacă va fi găsită vinovată, potrivit autorităților.

Șefă de poliție și șefa unei rețea de trafic de droguri

Președintele sindicatului de poliție, Sean Pritchard, a fost șocat de acuzații, declarând pentru NBC Bay Area că ea era „bunica POA”.

„Aceasta nu este persoana pe care am cunoscut-o, persoana care a lucrat cu familiile ofițerilor căzuți, a organizat strângeri de fonduri pentru copiii ofițerilor. O cunosc de peste un deceniu”, a declarat Pritchard, potrivit nypost.com.

Potrivit plângerii, femeia în vârstă de 64 de ani ar fi primit cel puțin 61 de pachete la casa ei din San Jose din diferite țări – inclusiv China, Canada și India – între octombrie 2015 și ianuarie 2023.

Citește și: Rusia pregătește avioane Su-24 și rachete Iskander-M împotriva scutului antirachetă din România

Pachetele au fost marcate ca suplimente alimentare, cadouri de nuntă, machiaj, ciocolată și alte articole pentru a deghiza drogurile, au spus procurorii.

În schimb, pachetele conțineau diverse droguri, inclusiv opioide sintetice mortale și Tapentadol, care este utilizat în mod normal pentru a trata durerea severă cauzată de leziunile nervoase de la diabet.

Citește și: Rusia amplasează arme nucleare tactice în Belarus până în iulie. Putin spune că Lukaşenko i-a propus

Procurorii susțin că Segovia a schimbat mesaje pe WhatsApp între ianuarie 2020 și martie 2023 cu cineva care folosea un cod de țară din India.

Într-un mesaj trimis la 2 mai 2022, Segovia a scris: „Îmi pare atât de rău, sunt într-o călătorie de afaceri pentru că am avut doi ofițeri împușcați! Ar trebui să fiu acasă mâine seară, dar voi face cumpărăturile cât de curând pot.”

Descoperită întâmplător

Potrivit plângerii, Segovia a fotografiat un transport pe care l-a trimis unei femei din Carolina de Nord și a folosit contul UPS al Asociației Ofițerilor de Poliție din San Jose.

Agenții de securitate internă au aflat despre operațiunea Segoviei în timp ce investigau o rețea din India despre care se știe că transportă droguri în SUA.

Anchetatorii au găsit mesaje de la rețea care menționau „J Segovia” cu o adresă în San Jose și cuvintele „180 de pastile SOMA 500mg”, potrivit plângerii.

Segovia a fost arestată la 13 martie după ce anchetatorii au confiscat un colet cu droguri în Kentucky care îi era adresat.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te