Sean Penn vrea să se întoarcă în Ucraina și, dacă e posibil, să lupte împotriva rușilor

DE Adina Mutăr | Actualizat: 13.04.2022 - 09:50
Sean Penn vrea să se întoarcă în Ucraina/foto: reuters

Actorul american Sean Penn s-a întors în California după ce a filmat un documentar în Ucraina, dar ar vrea să se întoarcă, mărturisind că s-a gândit, nu o dată, că ar pune mâna pe arme să lupte împotriva Rusiei”.

SHARE

Actorul și-a petrecut ultimele luni în Ucraina filmând un documentar pentru VICE.

Acum, Penn, în vârstă de 61 de ani, a declarat pentru Hollywood Authentic într-un interviu din 9 aprilie, că are intenția de a se întoarce în Ucraina, deși „nu este sigur ce poate oferi”.

„Singurul motiv posibil pentru care am stat mai mult în Ucraina data trecută a fost că m-am gândit să pun mâna pe armă, fără vestă de protecție. Pentru că, fiind străin, aș fi  vrut să dau vesta mea de protecție unuia dintre luptătorii civili, unuia cu mai multe abilități militare decât mine, sau unei femei mai tânără care ar fi în linia întâi mai mult timp sau oricui altcuiva de acolo”, a declarat Penn.

Citește și

VIDEO Premierul Belgiei, de la Cotroceni, alături de Iohannis: „Putin nu va scăpa nepedepsit”

ONU: Rusia a bombardat 108 spitale în Ucraina. 73 de persoane au murit în atacuri

„Dacă ai fost în Ucraina, trebuie să-ți treacă prin minte să vrei să lupți. Și te gândești în  ce secol se petrece asta. Am fost zilele trecute la benzinăria din Brentwood și acum mă gândesc să iau armele împotriva Rusiei, în Ucraina? Ce naiba se întâmplă?”, a spus actorul.

În general, Penn nu simte pericolul

Penn plănuiește să continue filmarea conflictului în curs pentru documentarul său, dar se îndoiește că filmul schimbă cu adevărat ceva. Și nu simte pericolul.

 „Statistic, nu mi-am asumat niciodată niciun risc”, a declarat actorul deOscar care s-a implicat activ în salvarea oamenilor după uraganul Katrina și a luat un interviu secret  șefului cartelului Sinaloa, El Chapo, în 2016.

„Și asta include Bagdadul din 2003, când eram singur în afara Zonei Verde, unde  probabil că aveai o șansă din 100 de a fi ucis”.

În prezent, organizația non-profit CORE (Community Organizated Relief Effort), fondată în 2010 pentru a ajuta victimele cutremurului din Haiti, îi ajută pe refugiații ucraineni să fugă în Polonia.

Peste patru milioane de oameni au fugit din Ucraina în țările vecine de când Rusia a invadat țara la 24 februarie, conform datelor ONU, reprezentând cea mai mare criză de refugiați din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Penn va evalua ce mai poate face pentru a ajuta.

„Nu petrec mult timp trimițând mesaje președintelui Zelenski sau personalului său în timp ce ei sunt sub asediu și oamenii lor sunt uciși. Probabil că o să trimit un mesaj prin șeful lui de Cabinet: Iată ce vreau să fac, ce crezi că ar fi mai bine? Trebuie să-mi răspunzi doar într-unul din două moduri: nu veni sau vino și fă ceea ce plănuiești. Sau vino, dar iată unde poți fi de mai mare ajutor", a spus Sean Penn.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te