Cel mai sălbatic atac al Rusiei contra Kiev: A plouat cu rachete și drone ca în Războiul din Golf

DE Daniel Toșa | Actualizat: 14.12.2023 - 10:39
Rusia repetă războiul din Golf din '91 cu un baraj record de rachete balistice asupra Ucrainei - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Rusia repetă războiul din Golf, din '91, cu un baraj record de rachete balistice asupra Ucrainei. Rusia lansează rachete balistice spre Ucraina, la fel ca în timpul Războiului din Golf, cu bombardamente Scud.

SHARE

În timpul Războiului din Golf, în cea mai proastă zi Scud a fost cu zece rachete balistice. Loviturile de miercuri ale Rusiei împotriva Kievului au egalat această intensitate a atacurilor cu acest tip de muniție.

Rusia repetă războiul din Golf din '91 cu un baraj record de rachete balistice asupra Ucrainei

În ultimele 72 de ore, Kremlinul a lovit Ucraina cu cel mai intens baraj de rachete balistice de la primele zile ale războiului, iar prin nivelul de intensitate, ritmul atacurilor rusești cu rază lungă de acțiune este comparabil cu bombardarea Arabiei Saudite de către Irak cu rachete Scud în timpul Războiului din Golf din 1991, potrivit rapoartelor militare oficiale ucrainene.

De asemenea, este posibil ca trupele ucrainene de apărare antiaeriană care se confruntă cu atacul Moscovei să fi stabilit un nou record mondial într-o zi pentru doborârea rachetelor balistice, au arătat date neconfirmate publicate recent de Statul Major al Armatei Ucrainei (AGS) și de alte agenții de stat.

Citește și: Bombardamente rusești la granița României. Românii din Tulcea și Galați, avertizați prin RO-Alert

Potrivit declarațiilor armatei ucrainene, luni, 11 decembrie, unitățile de apărare aeriană staționate în jurul Kievului au doborât opt rachete balistice lansate de Rusia și cel puțin 16 drone kamikaze. În lunile trecute, planificatorii de lovituri de la Kremlin au folosit, în loc de rachete balistice, un amestec de rachete de croazieră și drone pentru a ataca locuințe și întreprinderi ucrainene.

Definiția comună a unei rachete balistice este o armă cu motor de rachetă care este lansată într-un arc parabolic, înalt, care se apropie de marginea atmosferei terestre înainte de a zbura în jos spre țintă și, ajutată de gravitație, accelerează până la viteze hipersonice de aproape șase ori mai mari decât viteza sunetului.

Citește și: VIDEO Atac cu rachete rusești asupra blocurilor civile din Kiev. 45 de răniți printre care și copii

Spre deosebire de o dronă kamikaze de mărimea unei motociclete sau de o rachetă de croazieră de mărimea unei torpile, cea mai folosită de Kremlin în loviturile împotriva Ucrainei în 2023, o rachetă balistică rusă Iskander-M cântărește aproximativ patru tone și este mai lungă decât un autobuz urban, potrivit Pravda.ua.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te