Ron DeSantis intră în luptă cu Trump pentru președinție. „Singurul care îl poate învinge pe Biden”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 25.05.2023 - 18:22
Ron DeSantis-Foto: Profimedia Images

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, și echipa sa au optat pentru a se alătura lui Elon Musk pe Twitter Spaces pentru a anunța candidatura la prezidențiale. Fluxul s-a prăbușit de mai multe ori în 20 de minute.

SHARE

Nu este clar de ce campania lui DeSantis a optat să folosească Twitter Spaces ca platformă preferată pentru ceea ce a fost, probabil, cel mai mare moment al carierei sale de până acum.

Fluxul s-a prăbușit de mai multe ori în 20 de minute. Și când echipa lui Musk a făcut în sfârșit fluxul să funcționeze – cel puțin pentru unii utilizatori de Twitter – DeSantis a trebuit să citească rapid anunțul său, potrivit Insider.

Ron DeSantis intră în luptă cu Trump pentru nominalizarea la președinție de pe  Twitter Spaces

Stratagema nu a trecut nesancționată de Donald Trump, DeSantis fiind principalul său rival.

„DeSanctimonious și-a strâns o mare parte din bani în timpul candidaturii sale pentru guvernator, care, teoretic, nu pot fi folosiți pentru „escapada” lui actuală și înainte ca numărul sondajelor să-i scadă - și wow(!) s-au consumat!”, a postat Trump pe Truth Social, în timp ce Musk încerca să pună platforma Twitter Spaces în funcțiune.

O altă mișcare controversată a guvernatorului Ron DeSantis a fost semnarea, miercuri, a unui proiect de lege care îi permite să candideze la președinție în timp ce este în continuare guvernator al statului Florida – o mișcare care a venit în aceeași zi în care a depus actele pentru nominalizarea republicană, potrivit msn.com.

Măsura face parte dintr-un proiect de lege ce include, de asemenea, noi restricții cu privire la modul în care funcționează grupurile de înregistrare terțe, atrăgând critici din partea democraților, care spun că legislația va afecta negativ eforturile de a înscrie mai mulți alegători minoritari.

Parlamentarii republicani susțin că statutul electoral existent în Florida permite deja lui DeSantis să candideze la președinție, dar că noua legislație era totuși necesară ca o clarificare. 

Proiect de lege controversat

Conform noii legi, grupurile terțe de înregistrare ale alegătorilor vor trebui să se înscrie pentru fiecare nou ciclu de vot și să furnizeze chitanțe celor pe care îi ajută. 

Organizațiile lucrează frecvent în comunități marginalizate pentru a ajuta cetățenii să se înregistreze.

Citește și: VIDEO Cea mai modernă navă de război spion a Rusiei, atacată de drone în Marea Neagră

Legislația reduce, de asemenea, timpul de care dispun organizațiile pentru a depune cererile de înregistrare a alegătorilor de la 14 la 10 zile.

Încălcările pot aduce amenzi, plafonate la 1.000 de dolari în urmă cu câțiva ani, până la 250.000 de dolari.

Citește și: VIDEO Teheranul îngroapă adânc unități nucleare, de teama bombelor americane. O lovitură, iminentă

LaVon Bracy, directorul pentru democrație al Faith in Florida, o organizație care a ajutat mii de oameni să se înregistreze pentru a vota, a spus că noile reguli și amenzi ar putea forța grupurile să se închidă.

„Este cel mai rău proiect de lege pentru suprimarea alegătorilor din Florida”, a spus Bracy. „Simt că scopul este de a scoate din funcțiune grupurile terțe de înregistrare a alegătorilor.”

Intrarea lui DeSantis în cursa republicană pentru nominalizarea candidatului la președinție pregătește o confruntare cu fostul său aliat, fostul președinte Donald Trump, care a pierdut alegerile prezidențiale din 2020 în fața democratului Joe Biden.

Cu un profil național în creștere și ceea ce se așteaptă să fie resurse financiare substanțiale, DeSantis, în vârstă de 44 de ani, a devenit imediat cel mai mare rival al lui Trump pentru nominalizarea republicană.

Totuși, sondajele arată că Trump are un avantaj de peste 2 la 1 față de guvernatorul Floridei, care a fost mult timp considerat o stea republicană în ascensiune și reprezentantul unei noi generații de lideri ai partidului.

Argumentul central al lui DeSantis pentru candidatura sa va fi probabil că el este singurul republican care îl poate învinge pe Biden.

Alți candidați republicani declarați sunt Nikki Haley, fost ambasador al SUA la Națiunile Unite și Tim Scott, senator american din Carolina de Sud.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te