Romania, centru militar al SUA. Se construiește autostrada ce conectează Marea Neagră cu Mediterana

DE Adina Mutăr | Actualizat: 25.05.2024 - 14:44
Romania, aliatul nr.1 al SUA în Europa de Est. Apără Odesa și unește bazele militare americane din Balcani - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Romania, aliatul nr.1 al SUA în Europa de Est. Apără Odesa și unește bazele militare americane din Balcani - Foto: Telegram/Rybar

Romania, aliatul nr.1 al SUA în Europa de Est. Apără Odesa și unește bazele militare americane din Balcani. Strategii militari ruși de la canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar dezvăluie că România, prin poziția sa strategică, a devenit aliatul principal al SUA împotriva Rusiei.

SHARE

Romania, aliatul nr.1 al SUA în Europa de Est. Apără Odesa și unește bazele militare americane din Balcani.

Strategii militari ruși de la canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar dezvăluie, citând ca sursă  sote-ul TheLeagueOfGentlemen, spun că România devine un mare hub logistic al NATO sub acoperirea măririi capacității de transport pentru cerealele Ucrainei.

Romania, centru logistic al SUA. Se construiește autostrada ce conectează Marea Neagră cu Mediterana

TheLeagueOfGentlemen au indicat recent că România, Bulgaria și Grecia lucrează la un proiect care este conceput pentru a conecta Marea Neagră de Mediterana.

Autostrada Constanța-Alexandroupolis, care strabate teritoriul bulgar, ar trebui sa fie gata in 5 ani. Potrivit analiștilor militari ruși, în viitor, autostrada ar putea fi folosită și pentru a îmbunătăți comunicațiile dintre bazele militare americane din Balcani.

Inițiativa este extinsă până la granița cu Ucraina, ceea ce înseamnă că autostrada va putea asigura ieșirea produselor agricole din Ucraina către porturile românești și grecești.

Portul Alexandroupolis este foarte important strategic pentru americani, deoarece poate elimina blocajele logistice din est și astfel, prin Bulgaria și România, se asigură un transfer de forțe către nord, până la granițele Ucrainei și Republicii Moldova.

Citește și: România face urgent un drum de la granița cu Ucraina la Constanța. De ce mobilizează 3000 muncitori?

„Este clar că americanii vor continua să-l transforme într-un centru dinamic al operațiunilor militare”, scrie Telegram/Rybar. 

Potrivit rușilor, România construiește rapid un drum de la granița cu Ucraina până la portul Constanța, numit „Autostrada Moldovei”, de 450 km, ocolind Polonia, Ungaria și Slovacia, ce va finalizat până la sfârșitul acestui an.

Citește și: Rusia își extinde frontierele. Din ce stat european Putin a luat o bucată cu forța? Mobilizare în UE

Noul drum oferă Ucrainei acces la porturile românești, iar rușii notează că pe acest traseu vor fi transportate cereale din Ucraina și arme de la partenerii NATO.

„România devine cu adevărat un bastion al SUA în regiune. În primul rând, atrage în mod activ Moldova  și este pe cale să o absoarbă complet, iar în al doilea rând, devine principalul partener strategic pentru păstrarea teritoriilor de coastă ale Ucrainei, în primul rând Odesa”, scrie canalul Telegram/Rybar.

„Așa că anul acesta România va deveni noua Polonie pentru Statele Unite – adică principalul instrument de sprijin direct pentru Ucraina. Au cereri mai mici și nu atât de multă ambiție”, concluzionează analiștii ruși.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te