Propagandă sovietică și denaturarea istoriei de 9 mai. Putin: „Mergem pe urmele strămoșilor noștri”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 09.05.2023 - 11:42
Propagandă sovietică și denaturarea istoriei de 9 mai. Putin: „Mergem pe urmele strămoșilor noștri” - Foto: Profimedia Images

Președintele rus, Vladimir Putin a susținut un discurs desprins de realitate de Ziua Victoriei în care acuză Occidentul că "provoacă conflicte... încurajează rusofobia și naționalismul". "Ei distrug valorile tradiționale ale familiei".

SHARE

Președintele rus Vladimir Putin a ținut un discurs în Piața Roșie din Moscova pentru a marca Ziua Victoriei. El a început prin a-i felicita pe comandanții "operațiunii militare speciale" și spune că se bazează pe "victoria" țării sale în Ucraina în condițiile unor pierderi uriașe.

Putin, de Ziua Victoriei: "Mergem pe urmele strămoșilor noștri. Viitorul poporului depinde de voi”

"Ei au salvat lumea în al Doilea Război Mondial. Iar astăzi lumea este din nou „în cărți"”, spune el.

Ziua Victoriei este o sărbătoare pentru a onora "bunicii părinților noștri" care "au luptat pentru patrie", spune Putin mulțimii.

"Mergem pe urmele strămoșilor noștri. Suntem mândri de participanții la operațiunea militară specială, de cei care luptă pe linia frontului și care salvează răniții", spune liderul de la Kremlin.

Citește și: Rusia ar aduce mai mulți soldați în Transnistria sub pretexul unei „amenințări” din partea Moldovei

Președintele rus spune că "viitorul statului rus și al poporului nostru" "depinde de voi și că voi luptați pentru Rusia". De asemenea, el spune că familiile și prietenii soldaților sunt în spatele lor și este sigur că aceștia simt "dragostea lor infinită".

Parada de Ziua Victoriei de la Moscova 2023 - Foto: Profimedia Images 

El spune că națiunile occidentale au "uitat cine a distrus „acest rău” (Germania în al Doilea Război Mondial n.red), cine și-a apărat patria, cine a eliberat popoarele din Europa", fără să amintească în nicio clipă de ajutorul crucial pe care l-au primit de la Statele Unite și aliații săi.

Putin a acuzat alte țări că încearcă să "șteargă memoria adevăraților eroi" prin distrugerea monumentelor comemorative ale luptătorilor și generalilor sovietici

"Ei încercau să anuleze rezultatele celui de-al Doilea Război Mondial și să destabilizeze sistemul de securitate internațională și dreptul internațional pe care încearcă să-l suprime", spune Putin care a decis să atace Ucraina în 24 febriarie 2022 destabilizând total și încălcând toate convențiile și legile războiului.

Putin acuză elitele occidentale și globaliștii că „provoacă conflicte”

Mai mult, dictatorul de la Kremlin spune că "orice ideologie a supremației este nu este acceptabilă" pentru Moscova.

Parada de Ziua Victoriei de la Moscova 2023 - Foto: Profimedia Images 

Un discurs delirant în condițiile în care Rusia este țara care invocă supremația în Europa și dorește refacerea fostului bloc sovietic. Chiar înainte de a începe războiul din Ucraina a trimis o scrisoare Statelor Unite prin care cerea revenirea granițelor NATO la nivelul anilor 1997. România a aderat la NATO în 2004.

El acuză apoi elitele occidentale și globaliștii că "provoacă conflicte... încurajează rusofobia și naționalismul", potrivit SkyNews.

"Ei (occidentalii n.red) distrug valorile tradiționale ale familiei", spune el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te