Promisiunile lui Putin pentru războiul din Ucraina. Racheta „SATAN” , gata în viitorul apropiat

DE Daniel Toșa | Actualizat: 21.12.2022 - 15:41
Promisiunile lui Putin pentru războiul din Ucraina. Racheta „SATAN” , gata în viitorul apropiat - FOTO: kremlin.ru
Promisiunile lui Putin pentru războiul din Ucraina. Racheta „SATAN” , gata în viitorul apropiat - FOTO: Profimedia

Președintele Vladimir Putin a declarat miercuri că armata rusă trebuie să învețe din problemele pe care le-a suferit în Ucraina și să le remedieze, promițând să dea armatei tot ce are nevoie pentru a continua un război care se apropie de sfârșitul celei de-a zecea luni.

SHARE

Într-un discurs ținut în fața șefilor apărării la Moscova, Putin a declarat că nu există limite financiare în ceea ce privește ceea ce guvernul va oferi în materie de echipamente și materiale.

"Nu avem restricții financiare. Țara și guvernul furnizează tot ceea ce cere armata", a spus el.

Putin recunoaște problemele de la mobilizare

Putin a recunoscut, nu pentru prima dată, că chemarea a 300.000 de rezerviști pe care a ordonat-o în septembrie nu a decurs fără probleme.

"Mobilizarea parțială care a fost efectuată a scos la iveală anumite probleme, după cum știe bine toată lumea, care ar trebui să fie abordate cu promptitudine", a spus el.

El s-a referit, de asemenea, la alte probleme nespecificate din armată și a spus că ar trebui să se țină cont de criticile constructive.

Citește și: VIDEO 33 de ani de la Revoluția din '89. Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor

"Cer Ministerului Apărării să fie atent la toate inițiativele civile, inclusiv să țină cont de critici și să răspundă corect, în timp util", a spus el.

Este clar că reacția oamenilor care văd probleme - și întotdeauna există probleme într-o muncă atât de importantă și complexă - poate fi emoțională, dar trebuie să-i ascultăm pe cei care nu tăgăduiesc problemele existente, ci se străduiesc să contribuie la rezolvarea lor."

Acesta a fost cel mai recent dintr-o serie de comentarii recente în care Putin a recunoscut, chiar dacă în mod oblic, provocările cu care se confruntă armata sa.

Marți, el le-a spus ofițerilor de securitate că situația din patru regiuni ale Ucrainei pe care Rusia le-a revendicat ca teritoriu propriu - lucru pe care Kievul îl respinge - este "extrem de complicată".

Citește și: VIDEO 26 km de autostradă/an a construit România după 1989. Avem singura capitală UE fără centură

La aproape 10 luni de la invazia sa din 24 februarie, Rusia ocupă o porțiune imensă din estul și sudul Ucrainei de-a lungul unui front care se întinde pe o distanță de aproximativ 1.100 km, dar a suferit o serie de înfrângeri care au înclinat dinamica războiului în favoarea adversarului său mai mic.

Chiar și bloggerii de război pro-Kremlin și-au exprimat furia și consternarea față de performanțele generalilor ruși, față de comportamentul haotic al mobilizării și față de cedarea teritoriilor pe care Rusia le-a capturat - mai ales luna trecută, când s-a retras din Kherson, singura capitală de provincie pe care Rusia a capturat-o de la începutul invaziei.

Dialogul cu rușii, liber sau închis?

"Sunt sigur că Ministerul Apărării va fi în dialog constant cu poporul. Forța noastră a fost întotdeauna în unitatea dintre armată și popor. La fel este și astăzi", a declarat Putin.

El a declarat că NATO își folosește toate capacitățile împotriva Rusiei și i-a îndemnat pe liderii militari reuniți să se bazeze pe experiența pe care au dobândit-o luptând în Siria și în timpul a ceea ce Moscova numește "operațiunea sa militară specială" din Ucraina.

Salutând soldații ruși și șefii apărării ca fiind "eroi", el a spus că Rusia trebuie să ia notă în mod special de importanța dronelor în acest conflict.

Racheta balistică intercontinentală Sarmat a Rusiei - supranumită "Satan II" și capabilă să organizeze lovituri nucleare împotriva Statelor Unite - va fi gata de desfășurare în viitorul apropiat, a adăugat el, potrivit Reuters.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te