Președintele Chinei dă indicații pentru transformarea propagandei comuniste

DE Edi Neagu | 02.06.2021 - 10:20
Propaganda chineză primește un nou imbold. Foto: Asia News

Liderul comunist de la Beijing spune că țara sa trebuie să vină cu o altă abordare a propagandei pentru a ademeni audiența globală. Xi Jinping vrea ca străinii să înțeleagă Partidul Comunist chinez.

SHARE

China trebuie să-şi îmbunătăţească modul în care îşi spune 'naraţiunile' unei audienţe globale în contextul în care caută să dezvolte o voce internaţională care să-i reflecte statutul pe scena mondială, a afirmat preşedintele Xi Jinping, potrivit agenţiei de presă Xinhua, transmite miercuri Reuters.

Vorbind la o reuniune de lucru a Partidului Comunist Chinez, Xi a spus că este crucial pentru ţara sa să-şi amelioreze capacitatea de a-şi propaga mesajele în întreaga lume pentru a prezenta o 'Chină adevărată, tridimensională şi complexă'.

CITEȘTE ȘI: Primarul Reșiței cere, la fel ca Boc, reorganizare administrativă: Sunt comune cu 86 de locuitori

China trebuie să dezvolte o 'voce internaţională' pe măsura forţei sale naţionale şi a statutului său global, a subliniat Xi, citat de Xinhua.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Fiul Vioricăi din Clejani, prins drogat după ce cheltuise 80.000 € la dezintoxicare în Spania

De asemenea, trebuie să intensifice eforturile de propagandă pentru a-i ajuta pe străini să înţeleagă Partidul Comunist Chinez şi felul în care acesta 'urmăreşte fericirea poporului chinez'.

În căutarea fericirii pentru popor

China are nevoie să creeze o echipă de profesionişti şi să adopte 'metode precise de comunicare' pentru diferite regiuni, a mai spus preşedintele Xi.

Relaţiile Chinei cu media străine au devenit tot mai tensionate în ultimii ani, organe locale de presă precum cotidianul de limbă engleză Global Times semnalându-i pe reporterii străini 'vinovaţi' de relatări părtinitoare şi incorecte, scrie Reuters.

Mai mulţi jurnalişti care lucrau pentru instituţii de presă americane au fost expulzaţi anul trecut în contextul deteriorării relaţiilor dintre cele două state.

De asemenea, China a interzis BBC World News de la difuzare pe reţelele chineze de televiziune în urma relatărilor critice ale canalului britanic cu privire la situaţia drepturilor omului în regiunea nord-vestică Xinjiang şi originile pandemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.