Planul Rusiei de rusificare totală a Ucrainei. Kremlinul a declarat marți că o „parte semnificativă” a Ucrainei „vrea să fie Rusia”, la câteva ore după ce președintele american Donald Trump a lansat ideea că Ucraina „ar putea fi rusă într-o zi”.
Planul lui Putin de rusificare totală a Ucrainei. Trump: Veți fi ruși într-o zi. România, în pericol
Abordând conflictul de trei ani dintre Moscova și Kiev într-un interviu pentru Fox News difuzat luni, Trump a spus: „(Ucraina) poate să facă o înțelegere, poate să nu facă o înțelegere. S-ar putea să fie ruși într-o zi sau s-ar putea să nu fie ruși într-o zi, dar eu tot vreau banii înapoi”, făcând referire la sumele colosale care au fost acordate drept ajutor militar pentru Ucraina în mandatul Biden.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că situația din Ucraina „corespunde în mare măsură cuvintelor președintelui Trump”.
Citește și: Propaganda rusească pro-Călin Georgescu: „România profundă aspiră la un regim așa cum e în Rusia”
„Faptul că o parte semnificativă a Ucrainei dorește să devină Rusia, și a devenit deja, este un fapt”, a declarat, referindu-se la anexarea de către Moscova în 2022 a patru regiuni ucrainene.
„Orice fenomen se poate întâmpla cu o probabilitate de 50 la sută - fie da, fie nu”, a adăugat Peskov, potrivit KievPost.
Citește și: Canalul „Eurasia”, reiterat de Putin, prezentat de Călin Georgescu. A fost conceput de Stalin în '30
Pace, dar în termeni rusești. Pericolul pentru România
Trump a făcut din încetarea luptelor una dintre prioritățile sale pentru primele luni la Casa Albă.
Moscova a salutat accentul pus de acesta pe încetarea conflictului, iar președintele rus Vladimir Putin a declarat că este pregătit pentru discuții directe cu Trump cu privire la un posibil acord.
Putin a subliniat că orice tratat de pace ar trebui să abordeze „cauzele profunde” ale conflictului, iar, în opinia sa, acestea se reduc la îndeplinirea unor cerințe extrem de dure impuse de Kremlin.
Citește și: Călin Georgescu, ode halucinante pentru Putin: "Rusia înseamnă lumină și suflet. UE este Mafia"
Printre aceste cerințe, menționate frecvent de oficialii ruși, se află:
- Capitularea totală a Ucrainei și rescrierea hărții de influență a Rusiei în Europa
- Statutul permanent de neutralitate al Ucrainei.
- Abținerea Ucrainei de la aderarea la NATO.
- Restricții severe asupra dimensiunii armatei ucrainene.
- Înlocuirea guvernului de la Kiev cu un guvern favorabil Rusiei
- Retragerea bazelor NATO din flancul estic, cu precădere a scutului anti-rachetă de la Deveselu și a bazei NATO de la Kogălniceanu.
- Retragerea aliniamentului NATO la nivelul anului 1997. Reamintim că România a aderat la NATO în 2004.
Refacerea noii URSS. Planul „EURASIA”
De-a lungul ultimilor ani, Kremlin a reiterat faptul că prăbușirea regimului comunist și a URSS a fost o "greșeală istorică" ce trebuie reparată.
Kievul se teme că orice acord care nu include angajamente militare ferme pentru securitatea sa - cum ar fi aderarea la NATO sau desfășurarea de trupe occidentale de menținere a păcii - va oferi Kremlinului doar timp să se regrupeze și să se reînarmeze pentru o nouă ofensivă, ceea ce nu este deloc exclus având în vedere că planul lui Putin este refacerea fostei URSS cu țările care au aparținut fostului bloc sovietic, dar și cu țările care au fost doar „sub influență” sovietică, precum România.
Citește și: Călin Georgescu, laudat iar de „creierul” lui Putin. Dughin: Europa de Est va fi neutră sau a Rusiei
Dacă Trump și Putin ajung a un acord de împărțire a Ucrainei, după voia lui Putin, atunci România va avea graniță directă cu Rusia și de aici vor începe problemele mari pentru țara noastră. Resursele de gaze din Marea Neagră ar fi în pericol. E puțin probabil ca rușii să lase „liberă” exploatarea românească. Apoi presiunea granințelor pe „modelul Polonia” ar putea duce la un aflux uriaș de migranți ilegali, fapt ce ar crea din nou tensiuni cu țările mai puțin prietenoase din Europa (ex. Austria).
Deja la nivelul populației din România, Rusia duce un adevărat război de dezinformare și propagandă anti-europeană și anti-NATO explicat de creșterea nemaivăzută la nivel mondial a lui Călin Georgescu, candidatul prorus la alegerile prezidențiale. Georgescu a reiterat în mai toate declarațiile sale poziția Moscovei - ieșirea României din Uniunea Europeană și din NATO și reorientarea spre Est.
Citește și: Alexandr Dughin, "creierul lui Putin", îl laudă pe Călin Georgescu: "E foarte util pentru Rusia"
Mai mult, țări precum Moldova sau Georgia ar fi imediat absorbite în noua „Eurasia”. Pe lista lui Putin se află și Bulgaria vecină, dar și Ungaria, deja „anexată” la Moscova, Slovacia, la fel. Nici țările baltice se află într-o situație mai fericită. Planul lui Putin de refacerea a URSS sub numele de „Eurasia” și condusă de Rusia le include și pe ele.