Peste 400.000 de fișiere secrete rusești au fost scoase la iveală de Anonymous

DE Daniel Toșa | 14.04.2022 - 11:43
Peste 400.000 de fișiere secrete rusești au fost scoase la iveală de Anonymous/FOTO: Twitter/Anonymous

Anonymous, faimosul grup de hackeri responsabil pentru zeci de scurgeri de informații de profil, a pus ochii pe Putin, promițând să continue să atace Rusia din cauza invaziei din Ucraina

SHARE

„Anonymous a piratat 495.000 de e-mailuri de la firma rusă Technotec, care oferă servicii pentru câmpurile de petrol și gaze naturale unor companii precum Rosneft și Gazprom Neft. Datele pot fi găsite pe #DDoSecretsAcest hacking face parte din operațiunea noastră continuă împotriva guvernului rus”, scriu hackerii.

Potrivit HackRead, grupul hacktivist, ale cărui ținte anterioare includ ISIS și CIA, a dezvăluit, de asemenea, aproximativ 437.500 de e-mailuri aparținând la trei companii rusești - Aerogas, Forest și Petrovsky Fort.

În această cantitate masivă de date au fost incluse informații în valoare de 244 GB, inclusiv 300.000 de e-mailuri de la Petrovsky Fort, un mare complex de clădiri de birouri și centru de afaceri din Sankt Petersburg,

 

În al doilea rând, Anonymous a vizat compania rusă de inginerie Aerogas, scurgând informații în valoare de 145 GB, inclusiv 100.000 de e-mailuri de la această companie care lucrează îndeaproape cu sectorul petrolier și al gazelor naturale din Rusia.

Citește și: VIDEO Zelenski: „Dacă Ucraina va cădea, Polonia, Moldova, România și statele baltice urmează”

Atacul asupra unei companii energetice rusești poate fi un efort de a perturba efortul de război al lui Putin, deoarece experții avertizează că invazia Rusiei este alimentată de veniturile obținute din exporturile de petrol și gaze ale țării, care constituie coloana vertebrală a economiei țării.

Aerogas lucrează cu Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia, și cu Novatek, principalul producător de gaze naturale din țară.

Citește și: SUA trimit Ucrainei armament greu de 800 mil. $: artilerie, blindate, elicoptere

În cele din urmă, compania a dezvăluit și date în valoare de 35,7 GB de la Forest, o firmă de exploatare forestieră cu sediul în Rusia, inclusiv 37.000 de e-mailuri.

 

Noaptea trecută, misterioasa grupare a lovit din nou, făcând publice 200.000 de dosare ale Kremlinului și jurând că va continua să îl vizeze pe Putin până când acesta va pune capăt "agresiunii" sale împotriva Kievului.

Grupul a spart apărarea cibernetică a instituțiilor guvernamentale și a companiilor private din Rusia, scurgerea de informații incluzând peste 200.000 de e-mailuri de la Ministerul rus al Culturii, un organism care are atribuții de supraveghere a cenzurii, arhivelor și artei.

Contul de Twitter Latest Anon Press a dezvăluit scurgerea de informații spunând: "BREAKING: Peste 700 GB de date guvernamentale rusești au fost scurse.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te