Oligarhul lui Putin continuă să „construiască” drumuri în România printr-o firmă austriacă. Are 24%

DE Alex Darvari | Actualizat: 02.10.2023 - 14:23
Putin și Deripaska - Foto: Profimedia Images

Oligarhul lui Putin, Oleg Deripaska continuă să dețină 24% din compania austriacă Strabag care face drumuri și autostrăzi în România. Deși războiul a început de 18 luni și cu toată presiunea exercitată de ceilalți acționari Deripaska are acțiuni importante.

SHARE

Oleg Deripaska, unul din oligarhii de frunte ai lui Putin, continuă să aibă 24% din firma austriacă Strabag, un procent foarte mare. 

Anunțul a apărut în presa austriacă de azi care consemnează că „participația lui Deripaska la Strabag scade la aproximativ 24,1 la sută”. 

Oligarhul lui Putin continuă să „construiască” drumuri în România printr-o firmă austriacă. Are 24%

„Grupul de construcții Strabag a reușit să împingă participația principalului acționar rus Oleg Deripaska sub 25% printr-o distribuție specială. "Acest lucru este menit să reducă dezavantajele și riscurile relevante pentru Strabag SE", a precizat luni compania într-un comunicat.

„Strabag a decis în iunie să distribuie dividende către acționari. Cu excepția lui Deripaska, acționarii puteau alege să primească distribuția în numerar sau sub formă de acțiuni.... Participația deținută de MKAO Rasperia Trading Limited, controlată de Deripaska, va scădea de la 27,8% anterior la aproximativ 24,1%, se arată în comunicat. Acțiunile exacte urmează să fie publicate în această săptămână.

Pe lângă acționarii de bază (familia Haselsteiner, Uniqa și Raiffeisen), și alții au decis, de asemenea, să subscrie la noi acțiuni. Prin urmare, aproximativ 15,6 milioane de acțiuni noi vor fi emise în cadrul majorării ordinare de capital”, scrie păresa austrică.

Se urmărește, astfel, ca participarea lui Deripaska să scadă și mai mult.

Citește și: Baza militară MApN unde vor ajunge rachete Patriot modernizată de un oligarh rus pentru 80.0000.000€

Deripaska a fost unul din pionii lui Putin în România. 

Oleg Deripaska și-a făcut simțită prezența pe piața românească în anul 1998, atunci când a cumpărat producătorul de alumină Alor Oradea. Fabrica de stat a fost cumpărată la valoarea de lichidare de Russki Aluminium, deținută de Roman Abramovich și Oleg Deripaska, prin intermediul firmei Cemtrade. A funcționat doi ani, apoi afacerea a fost închisă. Ulterior, a preluat 30% din compania austriacă Strabag. 

Citește și: Pionii lui Putin. Oligarhul Deripaska, sub acoperirea austriacă a STRABAG

Compania naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat cu SC Strabag SRL contractul pentru "Construcţia sectorului de Autostradă Târgu Mureş-Ungheni şi Drum de Legătură", care face parte din Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea.

Citește și: CNAIR a semnat cu Strabag contractul pentru sectorul de autostrada Târgu Mureş - Ungheni

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te