O fabrică cunoscută la nivel mondial are probleme financiare. Conducerea a trebuit să ia dezicii dure pentru a nu intra in faliment și pentru a-și păstra angajații.
Întreaga forță de muncă de la sediul central lucrează cu normă redusă. Situația aceasta este din luna noiembrie anul trecut și încă nu se știe cât durează.
O fabrică renumită ia măsuri dure pentru a nu intra în faliment. Ce sunt puși să facă angajații?
Este vorba despre producătorul de scule de precizie pentru industria auto și inginerie mecanică MAPAL Dr. Kress KG. Este reprezentată pe toate piețele importante, având 20 de filiale în întreaga lume.
MAPAL este afectată de criză actuală. Compania a decis, încă din luna noiembrie, ca toți cei 1.600 de angajați de la sediul central din Alen ( Baden-Württemberg ) să lucreze cu normă redusă.
Citește și: O mare fabrică din România pune lacătul pe ușă. Toți angajații, concediați. Produsele, încă pe raft
Cât timp va dura această măsură pentru cei 1.600 de angajați ai Mapal din Aalen „nu este încă previzibil”, a explicat compania ca răspuns la o solicitare din partea Schwäbische Post, potrivit Merkur.de.
O fabrică renumită ia măsuri dure pentru a nu intra în faliment. Ce sunt puși să facă angajații? - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
la finalul anului trecut perioada maximă de primire a indemnizațiilor pentru muncă cu normă redusă a fost prelungită de la 12 la 24 de luni.
Newsweek a mai scris recent despre o serie de fabrici și comapanii din România și străinătate care își închid porțile pentru că sunt afectate de criză.
Citește și: O cunoscută fabrică de încălțăminte dă faliment. Sute de angajați rămân fără loc de muncă
Sute de oameni sunt concediați, alții sunt obligați să lucreze cu normă redusă pentru a sprijini compania să se pună pe picioare.
Unii își găsesc de muncă, alții ajung să îngroașe rândurile șomerilor.
Citește și: O fabrică importantă, veche de 70 de ani, dă faliment. Sute de angajați rămân fără serviciu
Unele companii încă mai caută investitori însă sunt în plin proces de faliment. Cele mai multe mai au bani să-și plătească angajații doar până în luna martie.