Moldova, următoarea victimă a Rusiei. Lavrov face anunțul sfidător din inima Europei

DE Adina Mutăr | Actualizat: 01.12.2023 - 18:17
Moldova, următoarea victimă a Rusiei. Lavrov face anunțul sfidător din inima Europei - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Moldova, următoarea victimă a Rusiei. Lavrov face anunțul sfidător din inima Europei. De la tribuna Organizației pentru Cooperare și Securitate în Europa (OSCE) , Rusia amenință Moldova și Georgia.

SHARE

Moldova este următoarea victimă a Rusiei, a declarat sfidător ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la o reuniune a Consiliului Ministerial al OSCE din capitala Macedoniei de Nord, Skopie.

Lavrov a reiterat propaganda Kremlinului cu privire la războiul de invazie a Ucrainei și nu s-a sfiit să lanseze amenințări directe la adresa Moldovei, Georgiei și chiar a organizației, în fața oficialilor adunați pe cea mai largă platformă de   cooperare pentru securitatea în Europa și în zona euro-atlantică. 

Moldova, următoarea victimă a Rusiei. Lavrov face anunțul sfidător din inima Europei

„Rusia a depus toate eforturile pentru a atinge aceste obiective nobile. Din păcate, elitele politice occidentale au făcut o alegere mioapă, nu în favoarea OSCE, ci în favoarea NATO", a acuzat Lavrov, potrivit Anadolu

„Occidentul a adus la putere forțele anti-ruse în Georgia, Moldova și Ucraina și apoi le-a incitat împotriva Rusiei”, a susținut el, adăugând că „Moldova este următoarea victimă a războiului hibrid al Occidentului și devine un alt bastion al confruntării anti-ruse”, o amenințare sfidătoare făcută chiar în fața organismului ce trebuie să  apere securitatea Europei.

De altfel, Rusia nu recunoaște atribuțiile OSCE, spunând că organizația a devenit instrument pentru menținerea dominației occidentale. 

Citește și: Misiune UE pentru susținerea Republicii Moldova împotriva amenințărilor hibride. Măsurile luate

"Observatorii OSCE merg la alegeri în Europa de Est cu concluziile pregătite în prealabil. În același timp, Oficiul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) închide ochii la numeroasele încălcări ale drepturilor omului în Occident", a acuzat ministrul rus.

„De mulți ani, membrii OSCE nu reușesc să se pună de acord asupra agendei unui format care să abordeze drepturile omului. Și asta chiar dacă în Europa, Ucraina și țările baltice sunt locuri în care vedem o creștere a ideologiei naziste, alte forme de intoleranță rasială și religioasă”, a spus el, ridicând din nou problema oprimării vorbitorilor de limbă rusă, motiv invocat de Putin pentru „operațiunile speciale” de anexare a unor teritorii.

Citește și: Republica Moldova, amenințată direct de Rusia: „Chișinăul depășește toate limitele”

"În mod tradițional, se obișnuiește să încheiem discursurile de la întâlnirile noastre într-o notă optimistă, pozitivă. Cu toate acestea, acum nu există motive speciale pentru optimism. OSCE este transformată într-o anexă a NATO și a UE. Organizația, să recunoaștem asta, este pe marginea prăpastiei”, a spus el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te