Milioane de români vor fi controlați la granițele dintre 4 state. Nu avem încredere unii în alții

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.10.2023 - 12:14
Milioane de români vor fi controlați la granițele dintre 4 state - Foto: Profimedia Images
Milioane de români vor fi controlați la granițele dintre 4 state - Foto: Arhiva

Milioane de români vor fi controlați la granițele dintre 4 state. La granița dintre Austria și Germania controalele vor fi pentru 6 luni. Nu avem încredere unii în alții, a fost explicația unui oficial german.

SHARE

Milioane de români vor fi controlați la granița dintre patru state. Nu avem încredere unii în alții este motivul acestei decizii.

Se pare că ministrul german de interne, Nancy Faeser, nu are încredere în polițiștii de frontieră austrieci și a prelungit controalele pentru încă șase luni. Ea a anunțat, de asemenea, controale staționare la frontierele cu Polonia, Republica Cehă și Elveția, potrivit presei din Austria.

Citește și: Austria, care ține România la ușa Schengen, închide granița cu Italia și Germania. 110 km de blocaje

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a notificat Comisia Europeană cu privire la controalele staționare la frontierele cu Polonia, Republica Cehă și Elveția. Luni, din cercurile guvernamentale de la Berlin s-a anunțat că, pe viitor, controalele poliției federale vor fi efectuate direct la graniță în aceste secțiuni de frontieră, similar cu ceea ce se întâmplă la frontiera cu Austria din 2015. În același timp, se ia în considerare prelungirea cu încă șase luni a controalelor la frontiera cu Austria.

Citește și: Austria, noi cifre ca să țină România afară din Schengen: 115.000 minori au cerut azil. Adevărul?

Milioane de români vor fi controlați la graniță dintre două state. Nu avem încredere unii în alții

Faeser și-a justificat decizia, care va intra în vigoare inițial timp de zece zile în secțiunile de frontieră nou notificate, prin limitarea migrației ilegale. La sfârșitul acestei perioade, există posibilitatea de a prelungi notificarea cu încă două luni, a precizat ministrul său. Faeser se preocupă, de asemenea, de "combaterea și mai puternică a traficului de migranți".

Citește și: De ce nu ne vrea de fapt Austria în Schengen, nici în 2024. ”Nu mai e loc de menajamente”

Ministrul a subliniat că și în viitor nu toate vehiculele vor fi oprite non-stop la punctele de trecere a frontierei respective. "Poliția federală poate acum să desfășoare în mod flexibil întregul pachet de măsuri staționare și mobile ale poliției de frontieră, în funcție de situația actuală", a declarat Faeser.

Ea a precizat că este deosebit de important "ca aceste controale să aibă un impact cât mai mic posibil asupra vieții de zi cu zi a navetiștilor, asupra comerțului și asupra călătoriilor".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te